10:34 19.03.2024

Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес - соцопитування КМІС

2 хв читати

Більшість опитаних українців (56%) вважають, що розслідування правоохоронними органами нібито порушень законів певними компаніями та бізнесменами свідчать про спроби боротися з порушенням бізнесом законів України, свідчать результати дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 17-23 лютого.

Водночас сприймають ці справи як тиск на бізнес майже третина опитаних (30%). Решта 14% не змогли визначитися зі своєю думкою.

"Розподіл думок і поглядів фактично лежить на континуумі від "правоохоронні органи або влада чинять необґрунтований тиск на бізнес" до "бізнес отримує справедливе покарання за порушення законів у своїй діяльності"... Важливо наголосити, що ми запитували думку пересічних громадян (вочевидь, якби опитування проводили лише серед бізнес-спільноти або ж серед представників правоохоронних органів чи державних інституцій, то результати були б іншими)", - ідеться в пресрелізі КМІС.

У регіональному вимірі ситуація скрізь схожа і скрізь трохи більше половини (від 54% до 59%) вважають розслідування діяльності компаній і бізнесменів спробами боротися з порушеннями. Респондентів із протилежною думкою також приблизно однакова кількість (від 29% до 31%) у всіх макрорегіонах.

Опитування проводилося серед 1052 повнолітніх респондентів методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (CATI) у всіх підконтрольних уряду регіонах України. Опитування не проводили серед громадян, які виїхали за кордон. За звичайних обставин статистична похибка такої вибірки (з імовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищувала 3,4% для показників, близьких до 50%, і 1,5% для показників, близьких до 5%. В умовах війни, крім зазначеної формальної похибки, додається певне систематичне відхилення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА