12:20 18.03.2024

"Укрнафта" та АРМА підписали акти приймання передачі активів Glusco

2 хв читати
"Укрнафта" та АРМА підписали акти приймання передачі активів Glusco

ПАТ "Укрнафта" й Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) підписали акти приймання передачі заарештованих активів мережі Glusco, повідомила пресслужба компанії.

За її даними, "Укрнафта" отримує заарештовані корпоративні права підприємств, нерухоме майно у вигляді АЗК і земельних ділянок, нафтобаз та інших активів.

При цьому сторони змінили умови підписаного у вересні 2023 року договору про управління, відповідно до якого частка держави в чистому прибутку від діяльності Glusco зросте з 85% до 90%, тоді як частка "Укрнафти" знизиться з 15% до 10%.

Окрім того, гарантійний щомісячний мінімальний платіж, який сплачуватиме "Укрнафта" незалежно від прибутку, збільшено з 5 до 7 млн грн.

"Тепер компанія зможе повноцінно забезпечити стабільність роботи мережі Glusco та супутньої інфраструктури, а також її розвиток, що дасть можливість виконати розпорядження Кабінету Міністрів України та договору управління з АРМА", - зазначили в "Укрнафті".

Як повідомлялося, уряд України в травні 2022 року погодив пропозицію АРМА про передання в управління НАК "Нафтогаз України" заарештованих активів компанії Glusco (до 2018 року - мережа НК "Роснефть"), які пов'язували з Віктором Медведчуком. Пізніше АРМА ініціювала розірвання з "Нафтогазом" і передання Glusco в управління ПАТ "Укрнафта".

Наприкінці вересня 2023 року АРМА і "Укрнафта" підписали договір про управління Glusco.

Антимонопольний комітет України (АМКУ) 14 березня 2024 року надав "Укрнафті" дозвіл на концентрацію за активами мережі АЗС Glusco. Загалом в управління компанії передають заарештовані корпоративні права 34 підприємств, а також нерухоме майно у вигляді АЗК, земельних ділянок.

"Укрнафта" - найбільша нафтовидобувна компанія України, є оператором національної мережі АЗС із 537 станцій, з яких діють 456. Компанія реалізує комплексну програму відновлення діяльності та оновлення формату автозаправних станцій своєї мережі. З лютого 2023 року "Укрнафта" випускає власні паливні талони та картки "NAFTAКарта", що реалізуються юридичним і фізичним особам через ТОВ "Укрнафта-Постач".

Найбільшим акціонером "Укрнафти" є НАК "Нафтогаз України" з часткою 50%+1 акція. 5 листопада 2022 року Ставка верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передання державі частки корпоративних прав компанії, що належали приватним власникам, якою нині управляє Міноборони.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

Група "Нафтогаз" у 2023 р. отримала 23,1 млрд грн чистого прибутку проти 79,1 млрд грн збитку у 2022 р.

"Укренерго" фіксує зростання споживання е/е через похолодання

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Аврора" стане першим орендарем М10 Lviv Industrial Park

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА