11:49 07.03.2024

Зростає споживання е/е через похолодання, одна з АЕС повернулася до планової потужності – "Укренерго"

2 хв читати
Зростає споживання е/е через похолодання, одна з АЕС повернулася до планової потужності – "Укренерго"

В Україні другу добу поспіль триває зростання споживання електроенергії в умовах похолодання та хмарності.

"Сьогодні, 7 березня, станом на 9:30 споживання збільшилось на 4,5% порівняно з тим самим часом учора", – повідомила НЕК "Укренерго" у четвер.

Зазначено, що 6 березня добовий максимум споживання електроенергії зафіксовано близько 19:00, він на 3,6% перевищив відповідний показник 5 березня.

"Причини – похолодання на 2,2 °C і збільшення споживання з мережі власниками дахових СЕС, які зменшили виробництво через щільну хмарність", – зазначив український системний оператор.

Водночас дефіцит в енергосистемі країни не прогнозується.

За інформацією НЕК, повернулася на плановий рівень потужності одна з атомних електростанцій, що працювала з обмеженням через ремонт повітряної лінії 330 кВ. Продовжують нарощувати обсяги виробництва гідроелектростанції через водопілля.

"Вночі збільшували виробництво вітрові електростанції. Зараз їхня потужність знижується, також хмарна погода заважає роботі сонячних електростанцій", - доповнили в НЕК.

За даними оператора, 7 березня експорт е/е здійснюється протягом доби до Словаччини, Угорщини, Польщі, Румунії та Молдови загальним обсягом 12 655 МВт-год з максимальною потужністю в окремі години до 703 МВт.

Імпорт е/е здійснюється у вечірні години зі Словаччини, Угорщини та Румунії загальним обсягом 221 МВт-год з максимальною потужністю в окремі години до 154 МВт.

Як повідомили в "Укренерго", повернулася в роботу повітряна лінія 330 кВ, що виводилась у ремонт через пошкодження внаслідок ракетних обстрілів з боку росіян.

У Хмельницькій області відновлено енергопостачання всіх споживачів, що були знеструмлені 6 березня через атаку російських дронів.

Загалом через бойові дії та з інших причин на ранок четверга в Україні без світла залишаються 359 населених пунктів. Є нові пошкодження у мережах обленерго Донецької, Сумської та Херсонської областей. У Харківській області під час нічних обстрілів пошкоджено будівлю представництва районних електромереж. Обійшлося без постраждалих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА