12:35 27.01.2024

Дефіциту електроенергії в суботу немає, у резерві два блоки ТЕС - Міненерго

2 хв читати
Дефіциту електроенергії в суботу немає, у резерві два блоки ТЕС - Міненерго

Дефіциту електроенергії в суботу немає і не передбачається, у резерві два блоки теплової генерації, які буде під'єднано до роботи в разі потреби, повідомило Міністерство енергетики України.

За його інформацією в телеграм-каналі, минулої доби через технологічні порушення на одній із ТЕС відключався енергоблок, а на ТЕЦ - котел, але зараз роботу обладнання відновлено.

Також відключалася ТЕЦ на одному з промислових підприємств, порушень у теплопостачанні не було.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії в обсязі 10 608 МВт-год, що в 2,3 раза більше за показник у п'ятницю. Експорту вже традиційно немає.

Щодо наслідків обстрілів російських агресорів для енергосистеми, то, зокрема, пошкоджено повітряну лінію в Чернігівській області, внаслідок чого без світла залишилися 359 побутових споживачів у 6 населених пунктах. Через бойові дії пошкоджено повітряну лінію в Дніпропетровській області, знеструмлено одного юридичного споживача. У Запорізькій області залишаються без світла внаслідок бойових дій 50 населених пунктів, у Сумській - 2,2 тис. абонентів у 55 населених пунктах, у Харківській - 19,7 тис. споживачів.

Водночас Міненерго вказує і про відключення в мережах через технологічні порушення. З цієї причини в Київській області без напруги - 637 споживачів.

У Полтавській області були без світла побутові споживачі та адмінбудівлі, зокрема котельня та пологовий будинок. Усіх спочатку живили від генераторів, а пізніше - за резервною схемою.

Також міністерство вкотре повідомляє про отруєння чадним газом - цього разу в одному з населених пунктів Волинської області з багатоквартирного будинку госпіталізували чоловіка та двох дітей - 1,5 і 11 років. Загрози життю немає. Газовики перекрили та опломбували кран на газовому котлі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА