14:32 13.11.2023

"ДТЕК Нафтогаз" збільшив продуктивність газової свердловини на Полтавщині на 65%

2 хв читати
"ДТЕК Нафтогаз" збільшив продуктивність газової свердловини на Полтавщині на 65%

"ДТЕК Нафтогаз" у результаті проведення робіт з інтенсифікації видобутку збільшив продуктивність газової свердловини на родовищі в Полтавській області на 65%, повідомляють на сторінці компанії у фейсбуці.

Проєкт повторної масивної інтенсифікації карбонатного колектора фахівці компанії виконали спільно з міжнародними партнерами.

"Геологічні та технічні складнощі проєкту були підсилені реаліями воєнного часу: дефіцит високотехнологічних сервісів та вихід з ринку більшості зарубіжних сервіс-провайдерів. У результаті робіт вдалося збільшити продуктивність бурової свердловини на 65%, що підтверджує ефективність створеної інженерами моделі для виконання робіт", - наголошується в повідомленні.

"Зважаючи на поточну ситуацію в Україні, критично важливим є залучення новітніх технологій для збільшення видобутку газу та зміцнення енергетичної безпеки держави. Для вирішення цих завдань в умовах обмеженості доступу до міжнародних технологій потрібно шукати нестандартні рішення, а саме будувати синергію та міцний зв'язок між локальними та міжнародними сервісними компаніями", - зазначив керівник технологічного й цифрового розвитку "ДТЕК Нафтогаз" Максим Дорохов.

Як повідомлялося, "ДТЕК Нафтогаз" 2022 року видобув 2 млрд куб. м природного газу (2021 року - 2,06 млрд куб. м). У 2023 році компанія має намір інвестувати у видобуток газу $120-130 млн. 70% цих коштів буде спрямовано на розроблення нових родовищ.

Компанії, що входять до "ДТЕК Нафтогаз", у листопаді 2022 року придбали на відкритому аукціоні право на розроблення двох газових родовищ у Полтавській області: Майорівської площі за 1,102 млрд грн і Бірківсько-Зіньківської за 211 млн грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА