17:59 06.11.2023

Держмитслужба заявляє про ускладнення ситуації на українсько-польських ПП через страйк польських перевізників

2 хв читати
Держмитслужба заявляє про ускладнення ситуації на українсько-польських ПП через страйк польських перевізників

Державна митна служба України слідом за Держприкордонслужбою повідомляє про складнощі з рухом транспорту, особливо на в'їзд в Україну, на трьох українсько-польських пропускних пунктах (ПП) - "Ягодин-Дорогуськ", "Рава-Руська-Гребенне" та "Краківець-Корчова" - через страйк польських перевізників.

Згідно з інформацією на сайті відомства, на ПП "Ягодин-Дорогуськ" протестувальники пропускатимуть по одному транспортному засобу в обох напрямках протягом години.

При цьому декларується, що обмеження не стосуватимуться автобусів, транспортних засобів із гуманітарною допомогою, швидкопсувними товарами, живими тваринами, а також небезпечних вантажів (цистерн із пальним) в обох напрямках.

Анонсується, що акція протесту триватиме до 3 грудня, зазначила Держмитслужба.

Щодо ПП "Рава-Руська-Гребене" зазначено, що триває блокування руху вантажного транспорту перед заїздом на вантажний напрямок ПП і частково заблоковано рух для транспортних засобів, які прямують на в'їзд в Україну.

У свою чергу на ПП "Краківець-Корчова" під час страйку приблизно 10 вантажних автомобілів перекрили рух на в'їзд до ПП з боку Польщі. Як повідомила Держмитслужба, протестувальники очікують прибуття представників влади з метою озвучити їм свої вимоги.

Українське відомство зазначило, що накопичення вантажівок поки що не спостерігається, а легкові автомобілі безперешкодного заїжджають до пункту пропуску "Корчова".

Як повідомлялося, посол України в Польщі закликав зупинити страйк на українсько-польських ПП, оскільки це загрожує "коридорам солідарності" і є "ударом у спину".

Раніше повідомлялося, що польські перевізники за участю 200 осіб і в присутності 100 тягачів планували провести одноденний страйк на трьох пунктах пропуску на українсько-польському кордоні 3 листопада. Однак дату початку блокади руху вантажного транспорту було перенесено на 6 листопада.

Одна з головних вимог організаторів протестів - повернення до практики видачі дозволів для українських вантажоперевізників і зменшення їх кількості до довоєнного рівня, коли видавали до 200 тис. дозволів за рік. Окрім того, перевізники хочуть, щоб порожні польські вантажні автомобілі, що повертаються з України до Польщі, могли перетинати кордон без "єЧерги", не чекаючи 10-12 днів. Перевізники також вимагають посилити правила перевезення за ЄКМТ (сертифікат Європейської конференції міністрів транспорту).

Мінвідновлення України підтвердило отримання повідомлення про підготовку блокади ПП на українсько-польському кордоні, після чого ініціювало зустріч з офіційними представниками Польщі та Єврокомісії для забезпечення стабільної роботи кордону. Як заявив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" заступник міністра Сергій Деркач, більшість вимог польських перевізників, які погрожують перекрити кордон, нездійсненні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА