07:04 06.10.2023

ФДМ ініціює продаж держчастки ТРЦ Ocean Plaza через велику приватизацію

2 хв читати
ФДМ ініціює продаж держчастки ТРЦ Ocean Plaza через велику приватизацію

Фонд держмайна (ФДМ) України звернувся до уряду з ініціативою включити до переліку об'єктів великої приватизації державну частку (66,65%) у ТРЦ Ocean Plaza (Київ), повідомила пресслужба відомства.

Згідно з повідомленням, Фонд рекомендує встановити стартову ціну продажу держчастки в ТРЦ на рівні її балансової вартості за останній звітний (річний) період.

За підсумками 2022 року вартість держчастки становила 1,32 млрд грн (балансова вартість загального активу - 1,98 млрд грн). Водночас у Фонді очікують продажу лота дорожче за балансову вартість.

Підготовка до приватизації державної частки в ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь", що володіє ТРЦ Ocean Plaza, вже стартувала. Так, до кінця осені відбудуться п'ять аудитів - юридичний, фінансовий, технічний, форензік і репутаційний. Вони дадуть змогу інвесторам оцінити ринкову вартість активу і перспективи його розвитку, зазначає ФДМ.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 9 червня 2023 року ухвалив розпорядження про передачу ФДМ частки статутного капіталу ТОВ "Інвестиційна спілка "Либідь", якому належить ТРЦ, у розмірі 66,65%.

Раніше ці корпоративні права належали російським підсанкційним бізнесменам Аркадію та Ігорю Ротенбергам, проте в березні 2023 року Вищий антикорупційний суд своїм рішенням стягнув їх на користь держави.

ТРЦ Ocean Plaza відкрито в Києві в грудні 2012 року на вул. Антоновича, 176. Його загальна площа -165 тис. кв. м. Інвестиції в об'єкт становили приблизно $300 млн Компанія UDP і ТОВ "К.А.Н. Девелопмент" виступили партнерами в розвитку проєкту.

ТРЦ було продано російській "ТПС-Нерухомість" Аркадія Ротенберга 2012 року. Пізніше, 2019 року український бізнесмен Василь Хмельницький опосередковано через UPD Holdings Limited придбав 33,5% акцій ТРЦ Ocean Plaza. У 2021-му він продав свою частку підприємцю Андрію Іванову. Угоду фіналізовано влітку 2023 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА