16:01 01.08.2023

У Сумській області готуються до запуску комунального сирзаводу

2 хв читати
У Сумській області готуються до запуску комунального сирзаводу

Агрохолдинг ІМК передав Миколаївській громаді (Сумська обл.) молоковоз австрійської компанії Pöttinger для організації роботи місцевої комунальної сироварні, повідомила пресслужба агрохолдингу на фейсбук-сторінці.

"Наша громада працює над створенням молочного кооперативу. Є підтримка області, є наша підтримка, ухвалено дві програми, єдине - було потрібне технічне забезпечення", - зазначив голова Миколаївської тергромади Сергій Пасько.

Для реалізації цього проєкту Миколаївська громада має власний комплекс, де планують організувати переробку молока, а також сировинну базу на 300 корів.

Як повідомив Пасько, ініціатива створення комунального кооперативу надходила від ІМК із пропозицією допомоги. Був потрібен автомобіль, який міг би збирати молоко в навколишніх населених пунктах. На прохання агрохолдингу Pöttinger передала молоковоз.

"В обласній програмі передбачено певний ресурс, і підприємство вже зареєстровано. Це буде перша комунальна сироварня, підприємство із переробки молока в Сумській області. Ми будемо її позиціонувати як пілотний проєкт і презентувати міжнародним партнерам. Сподіваємося, що на якомусь етапі вони також долучаться, і буде такий успішний проєкт, де співпрацюють і бізнес, і громада, і область", - зазначив перший заступник голови Сумської ОДА Тарас Савченко.

За словами генерального директора ІМК Алекса Ліссітси, агрохолдинг, долучившись до цього проєкту, у такий спосіб надав змогу місцевому тваринництву розвиватися та підняти закупівельні ціни на молоко в селян.

ІМК спеціалізується на вирощуванні зернових, олійних культур і виробництві молока в Україні. Обробляє близько 123,3 тис. га землі в Полтавській, Чернігівській та Сумській областях. Володіє потужностями зі зберігання 554 тис. тонн зернових і олійних культур.

Агрохолдинг ІМК у січні-березні 2023 року одержав $4,10 млн чистого збитку, що у 2,6 раза менше, ніж за аналогічний період 2022 року, і багато в чому зумовлено зростанням витрат на логістику та дистрибуцію. Виторг збільшився на 11% - до $41,96 млн, з якого $35,03 млн становив експорт. Валовий прибуток завдяки зниженню собівартості зріс у 3,9 раза - до $8,60 млн. Через зростання витрат на логістику та дистрибуцію вдвічі (до $9,40 млн) зафіксовано операційний збиток у $2,85 млн, що вдвічі вище за показник першого кварталу 2022 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА