17:06 25.05.2023

"Укрнафта" планує довести коефіцієнт заміщення запасів до 100%

2 хв читати
"Укрнафта" планує довести коефіцієнт заміщення запасів до 100%

ПАТ "Укрнафта" за рахунок розвідувальних робіт планує збільшити коефіцієнт заміщення запасів більше ніж утричі - до 100%, повідомив директор компанії Сергій Корецький під час III Львівської антикризової нафтогазової конференції "Ньюфолк НКЦ".

"На балансі "Укрнафти", відповідно до міжнародної системи класифікації запасів (PRMS), зараз є 24 млн тонн запасів категорії 2P. На державному балансі корисних копалин обліковуються понад 250 млн тонн запасів і ресурсів. Потенційно, за рахунок розвідки та розробки родовищ, ці запаси можуть стати комерційними", - сказав Корецький, слова якого наводяться в релізі "Укрнафти" на сайті компанії в четвер.

Він зазначив, що зараз коефіцієнт заміщення запасів в "Укрнафті" становить 30%.

"Тобто на кожну тонну нафти, що видобувається, ми прирощуємо тільки третину запасів. Цей показник має бути понад 100% - на рівні бенчмарків сусідніх європейських компаній", - переконаний топменеджер.

За його словами, у 2023 році "Укрнафта" запланувала інвестиції в приріст ресурсної бази, зокрема, йдеться про розвідувальні роботи в рамках наявних спецдозволів. Водночас компанія планує і придбання перспективних "сплячих" спецдозволів або спецдозволів, власники яких бажають збільшити інтенсивність робіт із розвідки та розробки.

"Наразі з 89 спецдозволів ми маємо лише один на геологічне вивчення 200 кв. км площі для пошуково-розвідувальних робіт, які розташовані на заході України. Цьому спецдозволу 20 років. За весь цей час ним ніхто не скористався, хоча площа, безумовно, перспективна", - зазначає Корецький.

Він додав, що протягом року "Укрнафта" планує провести там сейсморозвідувальні роботи за технологією 3D і пошукове буріння, уточнивши, що востаннє такі роботи підприємство проводило близько 10 років тому.

Як повідомлялося, "Укрнафта" в січні-березні 2023 року здійснила низку організаційно-технічних заходів на свердловинах, що дало змогу збільшити середньодобовий видобуток нафти більше ніж на 100 тонн і нафтового газу - на 30 тис. куб. м.

"Укрнафта" ставить за мету підвищити 2023 року видобуток нафти на 6% із подальшим збільшенням показників видобутку протягом наступних п'яти років. Цього року заплановано буріння трьох нових свердловин і трьох бічних стовбурів.

Ставка верховного головнокомандувача 5 листопада 2022 року вирішила на час воєнного стану вилучити у власність держави як військове майно акції "Укрнафти" (за винятком контрольного пакета НАК "Нафтогаз України"). До вилучення структурам Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова належало близько 42% акцій "Укрнафти".

Станом на кінець березня 2023 року "Укрнафта" мала у своєму розпорядженні 89 родовищ із 3,7 тис. нафтогазових свердловин. Компанія експлуатує 451 АЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА