19:43 09.03.2023

ПриватБанк повідомляє про відкликання UBS позову проти bail-in євробондів

1 хв читати
ПриватБанк повідомляє про відкликання UBS позову проти bail-in євробондів

Міжнародний інвестиційний банк UBS AG відкликав свій позов проти державного ПриватБанку про законність застосування процедури "бейл-ін" (bail-in) - обміну зобов'язань на акції - під час його націоналізації у 2016 році щодо його єврооблігацій, випущених через UK.

Як повідомляє ПриватБанк у пресрелізі в четвер, про це стало відомо 8 березня під час засідання Господарського суду Києва в аналогічній справі Shakoor Capital Limited проти ПриватБанку.

Раніше суд у цій справі вже залишив без розгляду позови двох інших міжнародних компаній - J.P. Morgan і пов'язаної з країною-агресором Pala Assets.

ПриватБанк нагадує, що позивачі - Shakoor Capital Limited, J.P. Morgan Securities plc, UBS AG, Pala Assets Holdings Limited і маловідомий український ФОП Сазонов Д.В. - вимагають визнання нечинним договору про придбання акцій, укладеного між ПриватБанком і UK SPV 2016 року.

Процедура bail-in була важливою частиною заходів, вжитих державою для націоналізації ПриватБанку. Хоча Банк Англії та Лондонський міжнародний арбітражний суд визнали процедуру законною, позивачі все одно продовжують вимагати визнання договору нечинним.

Наступного тижня має відбутися судове засідання щодо стягнення судових витрат з J.P. Morgan і Pala Assets на користь ПриватБанку, а через три тижні - наступне підготовче засідання у справі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА