14:52 12.09.2022

В Україні вже менше пропонують віддалену роботу - кадровий портал grc.ua

3 мин читать
В Україні вже менше пропонують віддалену роботу - кадровий портал grc.ua

В Україні на початку вересня 2022 року лише 7% актуальних вакансій передбачають віддалену форму роботи, тоді як у березні 2021 року цей показник був на рівні 10%, наголошується у повідомленні кадрового порталу grc.ua.

Також зазначається, що можливою причиною є те, що роботодавці шукають надійний варіант, тобто фахівця, який у воєнний час перебуває на одному місці, а не зайнятий частими переїздами, жертвуючи якістю роботи.

Лідером у рейтингу активності є Київ, на який припадає 60% усіх актуальних вакансій віддаленої роботи. Другу позицію із великим відривом посів інший порівняно безпечний регіон – Львівська область (11%). Трійку лідерів завершує Дніпропетровська область, ринок праці якої розташовується на перших позиціях у багатьох рейтингах, незважаючи на близькість до активних бойових дій – 6%. Четвертий-п'ятий рядок із однаковим показником 4% посіли Харківська та Одеська області. До війни у цьому рейтингу була Донецька область, але з очевидних причин сьогодні ринок праці там переживає не найкращі часи.

Найбільша потреба серед роботодавців у форматі "ремоут" для фахівців у категорії "IT, інтернет, телекомунікації" - 37% вакансій. Приблизно вдвічі рідше шукають роботу у віддаленому режимі фахівці з продажу – 18%. Третій рядок посіла категорія "маркетинг, реклама, PR" – 13%. При цьому адміністративному персоналу у 6% випадків дозволяють працювати віддалено, а представникам вищого менеджменту – у 2%.

Роботодавці найчастіше не висувають жорстких вимог до досвіду. Так, у 16% вакансій немає вимог навіть мінімального досвіду. Переважно роботодавці обмежуються вимогою наявності досвіду від одного до трьох років – 62%. Досвід роботи від трьох до шести років вимагає 21% роботодавців, а понад шість років - лише 1% компаній. Якщо порівняти показники з довоєнним періодом, то роботодавці стали рідше звертати увагу на претендентів без досвіду для позицій з віддаленим форматом роботи: наприклад, навесні 2021 таких вакансій було 30-40%.

Працівники схильні до ремоут-формату більше, ніж роботодавці. У відсотковому співвідношенні на віддалену роботу припадає набагато більше резюме, ніж вакансій – 28% проти 9%.

Незважаючи на те, що роботодавці рідко шукають для віддаленої роботи досвідчених претендентів, більшість резюме надходить саме від осіб, які мають досвід понад шість років – 61% кандидатів. Досвід від одного до трьох років мають 10% фахівців, від трьох до шести років – 16%. Відсутній досвід лише у 13% претендентів.

Фактор статі несуттєво впливає: серед тих, хто шукає віддалену роботу 55% - чоловіки, 45% - жінки. Найактивніша вікова група – від 18 до 30 років (37% вакансій). Активність пошуку віддаленої роботи знижується з віком, а прихильність до класичного варіанту працевлаштування зростає. На категорію 50-60 років припадає лише 7% резюме.

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ:

РЕКЛАМА

ПОСЛЕДНЕЕ

ICU ухудшил прогноз роста ВВП Украины в 2024г до 4,1% при улучшении прогноз инфляции до 6,4%

Финансовый и операционный директора Ощадбанка перешли в правление Сенс Банка

Рост ВВП Украины за 3 мес.-2024 ускорился примерно до 4,5% – оценка Минэкономики

Кабмин продлил действующий тариф на э/э для населения до 31 мая 2024г.

Премьер: льготная цена на газ продлена до конца лета, на свет – до конца весны

НКЦБФР предупредила рынок о риске утраты лицензий биржами ПФТС и УБ и предложила рассмотреть опцию создания новой биржи

НБУ отказался в базовом сценарии от допущений о продолжительности войны и вернул альтернативный сценарий

Почти три четверти работодателей ощущают дефицит кадров и планируют повысить зарплату в 2024г - опрос ЕБА

Владелец МФК Gulliver считает противоправной инициативу Офиса генпрокурора о передаче объекта в управление АРМА

Замглавы ОП Мудра: конфискованные активы РФ необходимо направить на восстановление и защиту энергетики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА