14:45 06.07.2022

Voda UA планує розливати воду в еко-упаковку TetraPak через перебої зі скляною тарою

2 хв читати
Voda UA планує розливати воду в еко-упаковку TetraPak через перебої зі скляною тарою

Доступ виробників мінеральної та високогірної води до скляних пляшок для розливу води значно ускладнився через дефіцит склотари у всій Європі, він був спричинений повномасштабним вторгненням РФ в Україну і скороченням її виробництва в обох країнах.

У цій ситуації ТОВ "АТ Маркет" (Київ), що займається розливом високогірної карпатської води під ТМ Voda UA, планує наступного місяця розпочати випуск води в упаковці TetraPak, повідомив власник та засновник компанії Дмитро Нікіфоров агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

"Зараз усі заводи стоять, тому багато наших і деяких європейських виробників припинили випуск води в "склі", і обмежуються лише пластиком. Ми, зі свого боку, розуміємо, що у всіх наших виробників пляшка закінчиться в найближчому майбутньому, а на початку серпня запропонуємо ринку альтернативу скла - еко-упаковку TetraPak об'ємом 0,33 л", - розповів Нікіфоров.

Він нагадав, що ситуація з доступністю скляної тари для виробників мінеральних та високогірних вод залишається складною у всій Європі, тому що значна частина пляшок вироблялася в Україні та Росії.

Раніше Нікіфоров розповів в інтерв'ю агентству, що "АТ Маркет" може виробляти скляну тару для розливу води під ТМ Voda UA лише на заводі компанії "Ветропак" у Гостомелі (Київській обл.), оскільки на заводі, що перебував деякий час у російській окупації, залишилися необхідні прес-форми. У травні глава компанії зазначив, що вироблена ще до війни на замовлення "АТ Маркет" партія пляшок не постраждала, і її можна буде забрати протягом місяця.

"У Гостомелі завод, на жаль, запускатися не буде. Вцілілі пляшки ми викупили, і на цьому наразі все", - констатував Нікіфоров.

Натомість він наголосив, що завод "АТ Маркет" з розливу води, розташований в Івано-Франківській області, працює у дві зміни.

Voda UA - група компаній, що займаються видобуванням карпатських високогірних вод під торговими марками Voda UA, "Горянка", "Карпатська джерельна високогірна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА