21:15 12.04.2022

Латвія створить резерв газу для зниження ризику десинхронізації системи електропостачання

2 хв читати
Латвія створить резерв газу для зниження ризику десинхронізації системи електропостачання

 

Рига. 12 квітня. ІНТЕРФАКС/BNS - Латвія створить резерв природного газу обсягом 2 ТВт. год для зниження ризику десинхронізації системи електропостачання, повідомив міністр економіки Яніс Вітенбергс після засідання уряду у вівторок.

Уряд досяг концептуальної домовленості щодо придбання додаткових обсягів природного газу, щоб забезпечити надійність виробництва електроенергії у 2022-2023 роках. Технічні пропозиції щодо того, як цю закупівлю реалізувати, міністерство економіки у співпраці з Мінфіном підготує до наступного засідання уряду.

"Є багато ризиків за нинішніх умов, тому важливо, щоб держава, суспільство, підприємці були від них захищені. Ухвалено концептуальне рішення, і найближчим часом ці стратегічні запаси природного газу можуть бути придбані", - сказав міністр.

Вітенбергс зазначив, що природний газ не закуповуватиметься в Росії, його планується зберігати в Інчукальному підземному газосховищі.

Мінекономіки Латвії веде переговори з Естонією та Фінляндією про те, щоб уже наприкінці цього року забезпечити постачання природного газу з майбутнього терміналу зрідженого природного газу (ЗПГ) у Палдіскі. Також буде продовжено постачання з Клайпедського ЗПГ-терміналу.

Партії панівної коаліції концептуально домовилися про будівництво ЗПГ-терміналу та у Латвії.

Як повідомлялося, для забезпечення енергетичної незалежності від Росії країни Балтії обговорюють будівництво ще одного терміналу ЗПГ. Потенційно він може бути побудований в Палдіскі (Естонія), в Скулті, Ризі (Латвія), можливе розширення терміналу в Клайпеді (Литва).

Повідомлялося також, що міністр економіки та інфраструктури Естонії Тааві Аас та міністр економіки Фінляндії Міка Лінтіля минулого тижня домовилися про те, що дві країни спільно візьмуть в оренду плавучий термінал зрідженого природного газу (ЗПГ), який забезпечуватиме надійність газопостачання двох країн, та створять в естонському Палдіскі та фінському Інкоо необхідні причали. Плавучий термінал ЗПГ планується доставити в регіон до осені.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

Потрібно готуватися до обмежень електроенергії практично на все літо - радник прем'єра

Група Єрмака-Макфола представила новий план економічного тиску на РФ

"Укренерго" анонсує погодинні відключення е/е протягом доби, обленерго сподіваються уникнути графіків удень

ЕКА у квітні застрахувало 46 млн грн кредитних договорів, підтримавши 1,07 млрд грн експорту

ЕКА на тижні затвердить продукт страхування інвесткредитів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА