20:38 23.03.2022

ЄС подвоїв фінансування, спрямоване на підтримку ЗС України, довів суму допомоги до 1 млрд євро

2 хв читати
ЄС подвоїв фінансування, спрямоване на підтримку ЗС України, довів суму допомоги до 1 млрд євро

Європейська рада затвердила фінансову допомогу в рамках Європейського фонду миру для підтримки Збройних сил України, що загалом становить 1 млрд. євро.

Відповідне рішення ухвалено в середу у Брюсселі.

"Сьогодні Рада ухвалила дві міри допомоги в рамках Європейського фонду миру (EPF), які дозволять ЄС і надалі підтримувати можливості та стійкість Збройних сил України для захисту територіальної цілісності та суверенітету країни, а також захисту цивільного населення від російської військової агресії, що триває. Заходи допомоги збільшать початковий бюджет, оголошений 28 лютого 2020 року, на додаткові 500 мільйонів євро, цим подвоївши його первісну суму до 1 мільярда євро", - сказано в повідомленні.

Коментуючи ухвалене рішення, Високий представник ЄС Жозеп Боррель сказав: "Ми продовжимо підтримувати Україну проти агресії Росії та невимовних страждань, які вона завдає українському населенню. Додаткові 500 мільйонів євро в рамках Європейського фонду миру є ще одним знаком підтримки ЄС українським збройним силам для захисту своєї території та свого населення".

Ухвалене фінансування буде спрямоване на надання обладнання та предметів постачання, таких як "засоби індивідуального захисту, аптечки та паливо, так і військове обладнання та платформи, призначені для доставки смертоносної сили в оборонних цілях". Термін дії заходу допомоги також продовжується на 12 місяців.

У Раді зазначили, що неспровокована та необґрунтована військова агресія Росії проти України грубо порушує міжнародне право та принципи Статуту ООН та підриває європейську і глобальну безпеку та стабільність. "Росія та її спільниця Білорусь несуть повну відповідальність за цю агресивну війну, і винні будуть притягнуті до відповідальності за свої злочини, зокрема за невиборчі напади на цивільне населення та цивільні об'єкти. Європейський Союз вимагає, щоб Росія припинила військові дії та негайно і беззастережно вивела всі сили та військову техніку з усієї території України, а також повністю поважала територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України у її міжнародно визнаних кордонах", - сказано в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА