11:01 27.01.2022

Раді не вистачило голосів для звільнення Сенниченка з посади голови ФДМ, у трьох нардепів не спрацювали кнопки, оголошено перерву

2 хв читати
Раді не вистачило голосів для звільнення Сенниченка з посади голови ФДМ, у трьох нардепів не спрацювали кнопки, оголошено перерву

Верховна Рада не підтримала відставку Дмитра Сенниченка з посади голови Фонду державного майна України (ФДМ).

Ухвалення відповідного проєкту постанови №6382 підтримали 223 народних депутати на пленарному засіданні в четвер за необхідних 226 голосів для ухвалення позитивного рішення.

Після голосування народний депутат Сергій Власенко заявив, що під час голосування у трьох народних депутатів фракції "Батьківщина" не спрацювали кнопки - вони голосували, а система показала, що ні. За його словами, проголосувати не змогли Сергій Євтушок, Володимир Кабаченко та Іван Крулько.

У зв’язку з цим Власенко попросив оголосити перерву для перевірки коректності роботи системи голосування.

Після цього голова Верховної Ради Руслан Стефанчук на прохання народних депутатів оголосив півгодинну перерву у пленарному засіданні для з'ясування всіх технічних причин, чому не спрацювали пульти депутатів.

Сенниченко обіймав посаду голови ФДМ з 19 вересня 2019 року. Заяву про звільнення за власним бажанням він написав 16 листопада 2021 року.

Сенниченко розпочав кар'єру 1997-го економістом у Національному банку України, де здійснював управління проектами групи Світового банку у фінансовому секторі. Протягом 2000-2001 років працював у службі прем'єр-міністра України на посаді міжнародного секретаря. Також обіймав посаду заступника директора від України в Чорноморському банку торгівлі та розвитку.

2004-2006 рр. - керівник офісу програм Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

2006-2010 рр. - директор Британської девелоперської компанії Parkridge Holdings в Україні, що спеціалізується на інвестиціях у нерухомість та інфраструктуру.

2013-2016 рр. - директор Jones Lang LaSalle в Україні, директор з розвитку бізнесу в СНД.

2016-2018 рр. - директор з управління нерухомим майном та інфраструктурою в "Укрпошті", де також здійснював корпоратизацію та реформу державного підприємства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА