20:18 11.01.2022

ЕКА підписала меморандум із Ексімбанком Туреччини

1 хв читати
ЕКА підписала меморандум із Ексімбанком Туреччини

Експортно-кредитне агентство України (ЕКА) підписало меморандум із турецьким експортно-кредитним агентством Türk Eximbank, повідомляється на сайті ЕКА.

Документ передбачає принципи розвитку співробітництва та відносин між установами з метою сприяння розвитку експорту товарів та послуг України та Туреччини.

"Економіка Турецької Республіки входить до двадцятки найбільших економік світу. Туреччина є одним із найважливіших і традиційних торговельних партнерів України в регіоні. Крім того, між Україною та Туреччиною ведуться активні переговори щодо укладення угоди про вільну торгівлю, яка має суттєво збільшити обсяги двосторонньої торгівлі між країнами. "Підписання меморандуму про співпрацю з Ексімбанком Туреччини дасть потужний поштовх і створить механізм для реалізації спільних проектів, враховуючи традиційно високий товарообіг між Україною та Турецькою Республікою", – зазначає заступник голови правління ЕКА Олексій Кушнір, слова якого наводяться у повідомленні.

За даними Державної служби статистики України, обсяг торгівлі між Україною та Туреччиною у 2020 році склав $4,86 млрд. Україна експортувала на ринок Туреччини товари та послуги загальною вартістю у $2,44 млрд (на 7% менше, ніж у 2019 році) та імпортувала на суму $2,42 млрд.

Ексімбанк Туреччини створено 1987 року. Це офіційне експортно-кредитне агентство, що надає фінансову підтримку експорту турецьких товарів і послуг та реалізації проектів турецьких будівельних компаній за кордоном.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА