10:06 11.11.2021

Мінінфраструктури має намір передати в концесію МТП "Херсон" до 2022 р.

2 хв читати
Мінінфраструктури має намір передати в концесію МТП "Херсон" до 2022 р.

Міністерство інфраструктури України планує завершити процес передання концесіонеру майнового комплексу морського торговельного порту "Херсон" до кінця поточного року.

Як повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков, незважаючи на зміну складу співзасновників юридичної особи-концесіонера (вибув один із трьох партнерів), фінальне підписання актів, прийому-передачі, як і планувалося, відбудеться до кінця грудня.

"Концесія морського порту "Херсон" - пілотний проект. У перехідний період проявилася недосконалість концесійного законодавства. Наразі, щоб концесія відбулася, проблемні моменти вирішуються спільно з іншими органами влади шляхом прийняття підзаконних актів. Також були певні затримки з оформленням землі, але це належить до компетенції місцевих громад", - сказав він.

За словами Васькова, паралельно фіналізації концесійного процесу Мінінфраструктури готує пропозиції щодо оптимізації концесійного законодавства. Це дасть змогу уникнути аналогічних ситуацій із тривалим процесом передання об'єктів концесіонерам у майбутньому.

"Минулого тижня ми отримали рішення уряду, яке вирішить проблему переоформлення дозволів на видобуток піску, а це - ключове питання для Херсонського порту. За ще одним проектом - концесії порту "Ольвія" - підписання фінальних документів відбудеться 1-2 грудня", - зазначив Васьков.

Як повідомлялося, раніше співінвестор компанії "Рисоіл-Херсон", що перемогла в конкурсі на реалізацію проекту концесії держмайна в ДП "Херсонський морський торговельний порт", Джемал Інаїшвілі вийшов із проекту. За його словами, основною причиною такого рішення було затягування процесу передання порту концесіонеру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

США виділять понад $190 млн на підтримку енергосектору України протягом п'яти років

Рада викликала керівника БЕБ

"Укренерго" обмежить промспоживачів і бізнес із 18:00 до 23:00, не виключає можливості аварійних відключень населення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА