14:27 30.09.2021

Місцеві бюджети отримають додатково 4% при розподілі ПДФО - Зеленський

2 хв читати
Місцеві бюджети отримають додатково 4% при розподілі ПДФО - Зеленський

Місцеві бюджети у 2022 році отримають додатково 4% при розподілі податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), що становитиме близько 11 млрд грн, повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Усі громади отримають ресурс приблизно 11 млрд грн, хоча мені здається, що більше: що десь там трохи схитрували", - сказав президент на засіданні Конгресу місцевих і регіональних влад у четвер.

Як пояснив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, із місцевою владою буде підписано меморандум для стабільності тарифів, одним із пунктів якого є ця домовленість.

"Меморандум чітко визначає, що для незмінності тарифів у 2022 році держава передасть і спрямує місцевим бюджетам ПДФО розміром 4%, це щонайменше 11 млрд грн", - сказав глава уряду.

Він також зазначив, що уряд погодився залишити місцевим бюджетам у 2022 році 13,44% паливного акцизу, щоб вони могли підтримати комунальних виробників тепла.

Як повідомлялося, у Верховній Раді перебувають законопроекти №5066 і №5066-1, підтримані Асоціацією міст України, які стосуються збільшення частки зарахування ПДФО до місцевих бюджетів з 60% до 65%.

Законопроект №5066 передбачає таке збільшення для бюджетів громад за рахунок відповідного зменшення відсотка зарахування податку до державного бюджету, а законопроект №5066-1 - за рахунок відповідного зменшення відсотка зарахування податку до обласних бюджетів.

Водночас в уряді донедавна виступали проти такого перерозподілу.

Громади аргументували такий перерозподіл гострою потребою компенсувати їхні втрати від скасування окремих джерел формування бюджетів та скорочення обсягу міжбюджетних трансфертів, а також необхідністю фінансово забезпечити витрати, що виникли у зв'язку з переданням від держави місцевому самоврядуванню додаткових повноважень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Попит на зарядні станції в мережі "Епіцентр" зріс більш ніж увосьмеро

"Метінвест" у I кв. скоротив виробництво сталі на 4%, коксу на 11%, наростив окатишів майже на третину

DIM спільно з банком "Глобус" запускає іпотечну програму для ЖК А136

Дефіцит е/е зменшився через потепління, але залишається суттєвим ввечері та вночі - "Укренерго"

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА