16:51 30.07.2021

Аукціонна комісія пропонує стартову ціну заводу "Більшовик" майже 1,4 млрд грн

2 хв читати
Аукціонна комісія пропонує стартову ціну заводу "Більшовик" майже 1,4 млрд грн

Аукціонна комісія з приватизації ПАТ "Перший київський машинобудівний завод" (ПКМЗ, раніше - "Більшовик") за підсумками засідання в п'ятницю направить уряду пропозицію встановити стартову ціну 1 млрд 398,017 млн грн, повідомив голова Фонду держмайна (ФДМ) Дмитро Сенниченко агентству "Інтерфакс-Україна".

"Приватизація заводу "Більшовик" - це шанс на друге життя для цього підприємства, що має понад 500 млн грн боргів. У попередні роки виробництво було знищено, і тепер основний вид діяльності - здача приміщень в оренду", - зазначив Сенниченко.

За його словами, приватизаційні умови, які схвалені комісією та підлягають затвердженню урядом, передбачають, зокрема, інвестиції в ремонт і модернізацію промислового майданчика в Жашкові понад 57 млн грн, збереження основних видів діяльності, погашення кредиторської заборгованості та боргів із зарплати та перед бюджетом.

У Фонді уточнили, що в засіданні комісії взяли участь також представники заводу, держконцерну "Укроборонпром", Київської міськдержадміністрації, Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань і радника з приватизації "КПМГ-Україна".

Як повідомлялося, "КПМГ Україна" у жовтні 2020 року став переможцем проведеного ФДМ конкурсу з відбору радника з приватизації ПКМЗ, в якому брали участь ще дві компанії.

"Більшовик", що перебуває в держвласності, засновано в 1882 році як Київський ливарний і механічний завод, в 1919-му отримав назву Перший державний київський машзавод, а з 1922 року - "Завод "Більшовик", що у 1994 році став ВАТ "Більшовик". У 1996 році в результаті реструктуризації на базі частини структурних підрозділів заводу було створено шість юросіб у формі дочірніх підприємств. У 2006 році "Більшовик" отримав статус Науково-виробничого підприємства (НВП), у травні 2018 був перейменований в АТ "ПКМЗ".

Наразі в декількох цехах завод, зокрема, виробляє великогабаритне обладнання, машини та виробничі лінії для гумопереробної, вугільної, хімічної сільськогосподарської галузей. Крім того, здає приміщення в оренду.

У 2020 році ПКМЗ збільшив виручку на 3,6% - до 84,21 млн грн, проте наростив чистий збиток на 2,8% - до 22,45 млн грн. Станом на 1 липня 2020 року на заводі працювали 315 осіб.

Відповідно до представленого ФДМ у червні оновленого графіку, конкурс із продажу ПКМЗ запланований на жовтень цього року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА