16:30 20.05.2021

Голова "Укренерго" Кудрицький: Синхронізація української енергосистеми з європейською у 2023 році відбудеться

2 хв читати
Голова "Укренерго" Кудрицький: Синхронізація української енергосистеми з європейською у 2023 році відбудеться

Синхронізація української енергосистеми з європейською неминуче відбудеться в 2023 році, упевнений голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

"Синхронізація української енергосистеми з європейською у 2023 році відбудеться. Крапка", - сказав він під час круглого столу First Energy Storage Day в Києві в четвер, присвяченого відкриттю системи накопичення енергії (СНЕ) ДТЕК 1 МВт.

При цьому він зазначив, що питання впровадження СНЕ безпосередньо впливає на роботу енергосистеми після синхронізації.

"Питання в тому, як ми житимемо після синхронізації. Якщо наша система матиме додаткову гнучкість, це означатиме, що ми більшою мірою розкриватимемо потенціал об'єднання української та європейської енергосистем, зможемо виробити й експортувати більше електроенергії, запропонувати споживачу гнучкіший графік споживання та конкурентоспроможні ціни", - роз'яснив він необхідність розвитку ринку СНЕ.

За словами голови правління НЕК "Укренерго", після синхронізації питання "технологій СНЕ і цього виду учасників ринку" буде вирішальним.

Як повідомлялося, 20 травня енергохолдинг "ДТЕК" запустив в експлуатацію першу в Україні промислову систему накопичення енергії американської компанії Honeywell потужністю 1 МВт і ємністю 2,25 МВт-год на майданчику електростанції "ДТЕК Запорізька ТЕС" в Енергодарі.

За словами генерального директора ДТЕК Максима Тімченка, відкриття СНЕ є дійсно історичною подією в електроенергетиці і стане імпульсом для побудови надійної та гнучкої енергосистеми України.

Заступник міністра енергетики Максим Немчинов зазначив, що міністерство з нетерпінням очікує перших результатів діяльності СНЕ, щоб оцінити можливість масштабування таких проектів в Україні.

Він також висловив сподівання, що найближчим часом буде законодавчо врегульовано питання діяльності таких СНЕ з огляду на наявність кількох відповідних законопроектів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА