15:16 12.05.2021

НАІС реалізувало можливість автоматичної реєстрації ФОП

2 хв читати
НАІС реалізувало можливість автоматичної реєстрації ФОП

Державне підприємство "Національні інформаційні системи" (ДП "НАІС") оновило програмне забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців (ФОП) та громадських формувань (далі - ЄДР), йдеться в офіційному прес-релізі ДП у середу.

Згідно з ним, за допомогою оновлення реалізовано можливість автоматичної реєстрації ФОП через портал "Дія".

"Сьогодні реєстратори в процесі онлайн-реєстрації ФОП виконують суто технічну функцію – перевіряють достатність надісланої інформації, переносять її в ЄДР та реєструють ФОП. Враховуючи, що онлайн-заявки надаються через портал "Дія", наявність необхідної буде інформації перевірятись засобами програмного забезпечення ще на етапі заповнення заявки", - зазначив генеральний директор ДП "НАІС" Олексій Бережний.

За його словами, у такий спосіб реалізація в ЄДР автоматичної реєстрації ФОП зніме частину навантаження з реєстраторів (близько 450 реєстрацій в Україні здійснюється щодня) та пришвидшить надання послуги. У 2020 році реєстрація ФОП у середньому займала понад чотири години з моменту подання онлайн-заявки.

Як повідомлялося раніше, Кабмін запустив експериментальний проект з автоматичної онлайн-реєстрації осіб-підприємців без участі держреєстратора, реалізація експерименту розрахована на два роки. Відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні 28 квітня.

Держпідприємство "Національні інформаційні системи" засноване Міністерством юстиції України в травні 2015 року. Організаційна структура ДП "НАІС" складається з головного підприємства та 22 регіональних філій в обласних центрах України.

Основною метою діяльності підприємства є технічне, технологічне забезпечення створення та супроводження програмного забезпечення ведення автоматизованих систем єдиних та державних реєстрів, що створюються відповідно до наказів Мін’юсту, а також інших електронних баз даних, що створюються відповідно до законодавства України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА