15:21 22.12.2020

Понад 23% українських роботодавців планують збільшити зарплати у 2021 році - опитування Jooble

2 хв читати
Понад 23% українських роботодавців планують збільшити зарплати у 2021 році - опитування Jooble

Розпочинаючи з березня 2020 року, зменшити зарплати своїм співробітникам через карантин були змушені 18,8% українських компаній; 72,4% повідомили, що карантин не вплинув на їхню роботу, і тому перегляду зарплат не було, а 8,8% компаній цього року, навпаки, їх збільшили.

Відповідні дані наведено в результатах опитування, проведеного серед українських роботодавців сайтом з пошуку роботи Jooble (Київ), повідомила прес-служба компанії у вівторок.

Згідно з опитуванням Jooble, зі скороченням персоналу через карантинні обмеження у 2020 році зіткнулися 21,6% компаній, тоді як 78,4% зазначили, що продовжують працювати в незмінному складі.

Рівень зарплат у 2020 році змінився в меншості опитаних компаній. Так, про зменшення зарплат повідомили 18,8% компаній, 72,4% залишили зарплатний фонд на незмінному рівні. 8,8% опитаних компаній повідомили, що, незважаючи на карантин, їм вдалося навіть збільшити зарплати.

Про свої плани щодо збільшення заробітних плат працівникам у 2021 році заявили 23,6% опитаних роботодавців. Залишити зарплати без змін вирішили 19,4% компаній. Зменшити ж їх планують 1,4% роботодавців, а майже половина із них - 49,5% - ще не визначилися в цьому питанні.

Повну компенсацію витрат, пов'язаних із тестуванням на COVID-19, пропонують тільки 18,8% компаній, часткову - 11,7%. Планують упроваджувати систему компенсацій за тестування в найближчому майбутньому тільки 4,2% підприємств, а 58,2% компенсувати таких витрат поки що не планують.

Jooble зазначає, що у 2020 році дещо змінилися і підходи до найму персоналу. Для деяких нові обставини стали поштовхом до активного рекрутингу - 16,4% опитаних Jooble компаній на карантині почали наймати більше співробітників, ніж планували. 13,6% через карантин переглянули свої плани і зменшили обсяги найму.

Майже половина респондентів (46,8%) відповіли, що суттєвих змін в їхній роботі через карантин не відбулося, тому вони продовжили наймати людей згідно з планом. 23,2% заявили про тимчасове призупинення рекрутингу нових працівників через невизначеність перспектив.

При цьому майже у третини підприємств (30,6% опитаних) бюджет на рекрутинг зменшився, у 4,1% компаній, навпаки, збільшився. Однак у більшості компаній витрати, пов'язані з рекрутингом, не змінилися - про таку стабільність заявили 65,3% компаній.

Дослідження провели аналітики Jooble на основі опитування 300 українських роботодавців у період із 20 листопада до 11 грудня 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА