08:17 16.06.2020

США скасують заборону на роботу американських компаній з Huawei

1 хв читати
США скасують заборону на роботу американських компаній з Huawei

Міністерство торгівлі США підтвердило, що скасує накладені раніше обмеження на співпрацю американських компаній з китайською Huawei в сфері створення системи зв'язку 5G.

Сполучені Штати підтверджують, що вони "переглянуть свої заборони для американських компаній, які ведуть бізнес з китайською Huawei, щоб дозволити їм працювати разом над встановленням стандартів для мереж наступного покоління 5G", - йдеться в повідомленні міністерства в Твіттері.

До повідомлення прикріплено заяву міністра торгівлі США Вілбура Росса, в якій підкреслюється, що "США не поступляться лідерством у світовій інновації".

"Міністерство зобов'язано захищати національну безпеку і зовнішньополітичні інтереси США шляхом заохочення американської промисловості на те, щоб вона була повною мірою задіяна в процесі перетворення технологій Сполучених Штатів на світові стандарти", - сказано в заяві Росса.

За твердженням американських офіційних представників, Huawei працює в інтересах уряду КНР. Використання іншими країнами технологій китайської компанії відкриває Пекіну шлях до державних секретів і тим самим загрожує національній безпеці.

У зв'язку з цим США внесли Huawei в чорний список і заборонили американським компаніям продавати їй комплектуючі для виробництва електронної техніки. Разом із тим, набуття чинності цієї заборони кілька разів відкладалося.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА