16:27 25.05.2020

ПриватБанк спробує повернути виплачені А-Банку і ФК "Динамо-Київ" 407 млн грн, у зв'язку з підтвердженням Суркісом участі в медіагрупі "1+1"

2 хв читати
ПриватБанк спробує повернути виплачені А-Банку і ФК "Динамо-Київ" 407 млн грн, у зв'язку з підтвердженням Суркісом участі в медіагрупі "1+1"

Державний ПриватБанк (Київ) звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва і Шостого апеляційного адміністративного суду із заявами щодо перегляду судових рішень обох судів про стягнення з банку на користь А-Банку (Київ) і ФК "Динамо Київ", які належать родині Суркісів, 407 млн грн.

Згідно з повідомленням прес-служби банку в понеділок, перегляд став можливий через підтвердження Ігорем Суркісом спільної власності з екс-акціонером ПриватБанку Ігорем Коломойським у медіагрупі "1+1".

"Таке підтвердження міститься в позові пана Суркіса, що був поданий співвласником А-Банку наприкінці минулого року до суду в Лондоні. Це є однією з підстав для висновку про його пов'язаність із ПриватБанком", - наголошується в повідомленні.

Прес-служба зазначила, що обставина володіння і розпорядження часткою в телеканалі "1+1" спростовувалась і спростовується паном Суркісом та пов'язаними з родиною Суркісів компаніями в Україні.

Вона також наголосила, що українські суди задовольнили позови А-Банку і ФК "Динамо Київ", зокрема, на підставі висновку про відсутність у пана Суркіса права власності на частку у медіагрупі.

"ПриватБанк вважає, що рішення у справах А-Банку та ФК "Динамо Київ" мають бути переглянуті за нововиявленими обставинами. Також за цими обставинами має бути підтверджено законність визначення пана Ігоря Суркіса пов'язаною з ПриватБанком особою", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, Велика палата Верховного Суду 15 червня о 10:30 продовжить розгляд касаційної скарги Нацбанку України (НБУ), Кабінету Міністрів і ПриватБанку (Київ) на рішення судів нижчих інстанцій за позовом сім'ї Суркісів про скасування рішень НБУ щодо визнання їх пов'язаними з ПриватБанком особами і визнання недійсними договорів обміну їхніх коштів у банку на суму понад 1 млрд грн на акції банку (bail-in), пізніше викуплені державою за 1 грн.

На попередньому засіданні, що відбулося 16 березня, яке тривало понад 9,5 годин, Верховний Суд завершив вивчення матеріалів справи і оголосив про перерву для підготовки рішення. На ньому ж суд ухвалив рішення про допуск преси на засідання.

Вердикту Верховного Суду у цій справі очікує Шостий апеляційний адмінсуд, що розглядає апеляцію на рішення Окружного адмінсуду про визнання незаконною націоналізації ПриватБанку, а також Госпсуд Києва у справі за позовом Ігоря Коломойського і Triantal Investments про повернення їм акцій ПриватБанку.

ПриватБанк, згідно з наявною інформацією, раніше вже виконав рішення судів першої та апеляційної інстанцій на користь Суркісів. Проте для Нацбанку, Мінфіну і банку, окрім цих виплат, важливим є питання відстояти законність процедури bail-in, оскільки в разі програшу шляхом сім'ї Суркісів, найімовірніше, підуть інші учасники цієї процедури, загальна сума якої перевищує 29 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Попит на зарядні станції та інші альтернативні джерела живлення в мережі "Фокстрот" зріс утричі з початку року

ЄС остаточно схвалив "торговельний безвіз" для України - Шмигаль

Обмеження енергоспоживання для промисловості повертаються на вечір - "Укренерго"

Офіційний курс гривні може знизитися влітку до 40 грн/$1 і нижче у зв'язку з новими кроками валютної лібералізації - банкіри

Мінсільгосп США прогнозує скорочення врожаю пшениці в Україні у 2024р на 8,7% і кукурудзи на 12,9%

Феросплавні заводи розглядають можливість запуску підприємств після простою з жовтня 2023 року

НБУ в п'ятницю опустив офіційний курс гривні ще на 17 коп. - до 39,72 грн/$1

Акціонери ПФТС схвалили і збільшення СК вдвічі, і можливу здачу ліцензії, біржа розраховує на діалог з регулятором

Кабмін виділив майже 7,2 млрд грн на відновлення енергосистеми України - Шмигаль

Інфляція в Україні у квітні 2024 р. знизилася до 0,2%, у річному виразі збереглася на рівні 3,2% - Держстат

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА