19:28 24.04.2020

Україна через балансові обмеження виведе в резерв ще один атомний блок

2 хв читати
Україна через балансові обмеження виведе в резерв ще один атомний блок

Рівненська АЕС (РАЕС) готується незабаром вивести енергоблок №3 у резерв через прогнозне збільшення балансових обмежень потужності АЕС наприкінці квітня, повідомила прес-служба НАЕК "Енергоатом".

Виведення в резерв, заплановане з метою зменшення негативних наслідків на обладнання енергоблоків АЕС від роботи на зниженій потужності, буде здійснено після завершення планового ремонту та підключення до мережі турбогенератора ТГ-3 на другому енергоблоці РАЕС.

"При цьому буде забезпечено роботу інших блоків на близькому до номінального рівні потужності. Таким чином протягом двох наступних місяців на АЕС України у вимушеному простої перебуватимуть два енергоблоки сумарною потужністю 2000 МВт", - йдеться в повідомленні НАЕК.

"Енергоатом" нагадав, що з балансовими обмеженнями потужності енергоблоки АЕС безперервно працюють із 21 лютого 2020 року. У квітні, з 1-го до 18-го числа, резерв атомної потужності коливався від 333 МВт до 997 МВт, 19 квітня він досяг 1432 МВт, а в період Великодніх свят - 2150 МВт. При цьому на зниженій потужності працювали 8 із 11 діючих енергоблоків, зазначила компанія.

Станом на 23 квітня три енергоблоки (№3, 5 Запорізької АЕС та №2 Южно-Української АЕС), а також ТГ-3 енергоблоку №2 РАЕС перебувають у планово-запобіжному ремонті, ще один блок (№2 Запорізької АЕС) з 21 квітня перебуває в резерві. 11 підключених нині до мережі атомних блоків працюють із фактичним сумарним навантаженням у 8305 МВт.

"Обмеження наявної потужності енергоблоків АЕС (найдешевшої електроенергії з усіх видів генерації) автоматично призводитиме до зростання частки в загальному балансі дорожчих видів генерації (теплової та ВДЕ), що в цілому буде негативно впливати на рівень цін на електроенергію", - наголосили в компанії.

Рівненська АЕС розташована на північному заході Рівненської області у Вараші. На РАЕС експлуатують чотири енергоблоки сумарною потужністю 2 835 МВт: блок №1 (ВВЕР-440) потужністю 420 тис. кВт з 1980 року, блок №2 (ВВЕР-440) потужністю 415 тис. кВт з 1981 року, блок №3 (ВВЕР-1000) потужністю 1 млн кВт з 1986 року, блок №4 (ВВЕР-1000) потужністю 1 млн кВт з 2004 року.

"Енергоатом" є оператором усіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

Потрібно готуватися до обмежень електроенергії практично на все літо - радник прем'єра

Група Єрмака-Макфола представила новий план економічного тиску на РФ

"Укренерго" анонсує погодинні відключення е/е протягом доби, обленерго сподіваються уникнути графіків удень

ЕКА у квітні застрахувало 46 млн грн кредитних договорів, підтримавши 1,07 млрд грн експорту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА