11:54 23.04.2020

"Укрпошта" відправила в США пасажирським літаком "МАУ" вантаж на $1,5 млн, планує зробити рейс регулярним

2 хв читати
"Укрпошта" відправила в США пасажирським літаком "МАУ" вантаж на $1,5 млн, планує зробити рейс регулярним

АТ "Укрпошта" відправило в Нью-Йорк понад 30 тис. посилок із Міжнародного аеропорту "Бориспіль" (Київська обл.) пасажирським літаком авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ").

Як повідомила прес-служба національного поштового оператора з посиланням на гендиректора компанії Ігоря Смілянського у четвер, на борту - продукція українського малого та середнього бізнесу на експорт, яка буде доставлена поштою США (USPS) вже сьогодні. Загальна вартість вантажу або проданих товарів - майже $1,5 млн.

"Ми розуміємо, що тимчасові карантинні заходи та заборона регулярного авіасполучення може неабияк вдарити по бізнесу десятків тисяч підприємців, продукцію яких ми доставляємо. А це тисячі робочих місць і благополуччя тисяч сімей. Зокрема, лише на цьому рейсі - відправлення товарів від приблизно 5 тис. українських підприємців. Тому ми продовжуємо шукати альтернативні шляхи, щоб наші клієнти та їхні партнери не втратили цей канал збуту, зберегли доходи та робочі місця. Більше того, у нас продовжує діяти програма лояльності для експортерів, і ми не підвищуємо вартість доставки, хоча витрати на транспортування пошти на різні напрямки зросли у 3-4 рази", - наводить слова Смілянського прес-служба "Укрпошти".

"Укрпошта" зазначає, що на рейс завантажено посилки та дрібні пакети, а також EMS (Express Mail Service), який у США матиме пріоритетне митне оформлення та доставку на адресу одержувача. Всі відправлення пройшли оформлення на українській митниці у період із 14 до 21 квітня.

У планах компанії зробити рейси з "МАУ" в Нью-Йорк регулярними, що забезпечить стабільні терміни доставки для українських підприємців.

Як уточнив поштовий оператор, з початку оголошення заборони на здійснення регулярного авіаційного сполучення для доставки пошти використовуються чартерні рейси компаній "Елерон" і AirBaltic, а також вантажні літаки Turkish Airlines із перевантаженням в Стамбулі, Ризі та Франкфурті. Тому терміни транзиту між митницями України та країн призначення можуть коливатися від двох днів до трьох тижнів.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

США виділять понад $190 млн на підтримку енергосектору України протягом п'яти років

Рада викликала керівника БЕБ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА