14:04 21.04.2020

"Укргазвидобування" уклало з Expert Petroleum PEC-контракт на 15 років щодо збільшення видобутку газу в Західній Україні

3 хв читати
"Укргазвидобування" уклало з Expert Petroleum PEC-контракт на 15 років щодо збільшення видобутку газу в Західній Україні

АТ "Укргазвидобування" (УГВ) за результатами конкурсу уклало з Expert Petroleum на 15 років контракт із комплексного підвищення видобутку газу (production enhancement contract, PEC) на родовищах компанії в Західній Україні, повідомила прес-служба групи "Нафтогаз" у вівторок.

"У межах першого в історії нафтогазової галузі України повноцінного сервісного контракту з підвищення видобутку західний партнер у перші 5 років співпраці зобов’язався інвестувати близько 1 млрд грн (перерахунок $30 млн за прогнозним курсом) в інтенсифікацію, буріння свердловин і розвиток інфраструктури, і, потенційно, здійснити додаткові інвестиції у подальшому", - зазначено в релізі.

За оцінками української компанії, зазначена співпраця протягом перших п'яти років дасть змогу добути додатково щонайменше 300 млн куб. м. газ на 13 малих родовищах на західній Україні.

"Розвиток міжнародних партнерств є одним із ключових векторів програми трансформації "Нафтогазу". Укладена угода передбачає найбільші іноземні інвестиції в газовидобування України за останні п'ять років. Вони підуть на розвиток тих невеликих і виснажених родовищ, на які в "Нафтогазу" немає достатньо власних ресурсів в умовах значного падіння цін на енергоресурси", - наведено слова виконавчого директора з трансформації групи "Нафтогаз" Отто Ватерландера в повідомленні.

За словами співзасновника й операційного директора Expert Petroleum Мішеля Лобутана, компанія планує буріння нових свердловин, інтенсифікацію діючих свердловин із використанням новітніх технологій, а також модернізацію наземних споруд.

У рамках контракту "Нафтогаз" затверджуватиме запропоновані компанією-оператором плани розробки, щорічну програму робіт і бюджет. Expert Petroleum отримуватиме фіксовану плату за підтримку базового видобутку (на рівні поточних операційних витрат "Укргазвидобування" з урахуванням інфляційної складової) і за збільшення видобутку. При цьому право власності на видобуту продукцію, геологічні ліцензії та наявні активи залишаються за "УГВ", зазначено в повідомленні.

За даними "Нафтогазу", інтенсифікація робіт, збільшення відрахувань до бюджету дасть змогу акумулювати більше ніж 4 млрд грн до ВВП України і Львівської області.

Укладений на 15 років контракт передбачає можливість його продовження ще на 10 років. Для реалізації PEC Expert Petroleum зареєструвала спеціалізовану українську компанію, ТОВ "Експерт Петролеум Україна" (виступає стороною договору) на чолі з директором Вікторією Сергєєвою.

Expert Petroleum, що входить до холдингової групи GMS, займається максимізацією потенціалу "зрілих" нафтогазових родовищ, інвестуючи в ці активи, беручи на себе відповідальність і додаткові ризики видобутку на умовах PEC. Нині підприємство управляє видобутком на 25 виснажених родовищах, оперує 1,2 тис. свердловинами, щодня видобуває 8,5 тис. барелів нафтового еквівалента (boepd, barrels of oil equivalent per day).

"Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газодобувною компанією країни, що забезпечує майже 75% загального видобутку газу в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА