14:26 23.03.2020

Власник Global Spirits готовий безкоштовно виготовляти спиртові дезінфектори та санітайзери

2 хв читати
Власник Global Spirits готовий безкоштовно виготовляти спиртові дезінфектори та санітайзери

Власник алкогольного холдингу Global Spirits Євген Черняк заявив про готовність безкоштовно виробляти дезінфектори та санітайзери на основі спирту на потужностях холдингу.

"Ми готові на своїх потужностях, перепрофілювавши їх, безкоштовно виготовити для медичних закладів санітайзери та дезінфектори на основі спирту", - написав він на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

При цьому Черняк зазначив, що для цього необхідна дозвільна документація від профільного міністерства.

"Проект цей некомерційний, ми беремо на себе всі витрати з виробництва, від монополіста (ДП "Укрспирт" - ІФ) - тільки сировина та дозвільна документація", - зазначив власник Global Spirits.

У відповідь на цю ініціативу бізнесмена заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький зазначив, що для реалізації цієї ініціативи необхідно внести зміни до Податкового кодексу.

"Ці зміни вже напрацьовані, чекають ухвалення на найближчому позачерговому пленарному засіданні", - написав він у соцмережі Facebook.

Висоцький зазначив, що ДП "Укрспирт" також готове миттєво перейти на виробництво дезінфекційних засобів одразу після внесення відповідних змін до законодавства.

У свою чергу в. о. директора "Укрспирту" Сергій Блескун підтримав ідею власника Global Spirits і запропонував план її реалізації.

"У прикладній площині рішення може виглядати так: 1) визначили обсяг спирту ("Укрспирт" забезпечить практично будь-який), 2) зняли рішенням ВР акциз із цього обсягу, 3) продаж без акцизу на лікеро-горілчані заводи (ваш, зокрема), 4) ЛГЗ розливають спирт або спиртовмісну продукцію за погодженням кількості з МОЗ, 5) ЛГЗ доставляють через власну дистрибуцію протягом 24 годин тим, хто потребує цей продукт, у будь-яку точку України", - написав Блескун у коментарях до посту бізнесмена.

Як повідомлялося, ДП "Укрспирт" припинило відвантаження спирту на експорт і запустило в роботу додатково ще чотири заводи (з 18 березня працює вже 14 заводів) у зв'язку з підвищеним попитом на медичний спирт в Україні через поширення коронавірусу COVID-19. Загалом у виробничому плані на березень була передбачена робота 10 заводів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для бізнесу та промисловості Києва з 18:00 п'ятниці до 07:00 суботи запроваджуються обмеження споживання електроенергії

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА