16:49 05.03.2020

Верховний Суд підтвердив правомірність накладення АМКУ штрафу в розмірі 33 млн грн на "Укрспирт"

2 хв читати
Верховний Суд підтвердив правомірність накладення АМКУ штрафу в розмірі 33 млн грн на "Укрспирт"

Верховний Суд 5 березня ухвалив рішення на користь Антимонопольного комітету України (АМКУ) у справі про зловживання держпідприємством "Укрспирт" монопольним становищем, у такий спосіб підтвердивши накладений відомством на компанію штраф у розмірі 33 млн грн, повідомив голова АМКУ Юрій Терентьєв.

"Верховний Суд 5 березня 2020 року ухвалив рішення у справі про зловживання монопольним становищем "Укрспиртом" на користь АМКУ. 20 грудня 2018 року "Укрспирт" було визнано винним у зловживанні монопольним становищем (через надання привілейованих чи дискримінаційних умов співпраці контрагентам) та накладено штраф на 33 млн грн", - написав голова АМКУ на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Нині комітет очікує сплати "Укрспиртом" штрафу в розмірі 33 млн грн і припинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції, зокрема шляхом розробки та застосування прозорого й обґрунтованого механізму ціноутворення у разі оптової реалізації спирту етилового ректифікованого.

На сайті АМКУ зазначено, що рішенням відомства "Про порушення законодавства про захист економічної конкуренції та накладення штрафу" від 20 грудня 2018 року визнано, що протягом 2017-го - першого півріччя 2018 року ДП "Укрспирт" займало монопольне становище на загальнодержавному ринку оптової реалізації спирту етилового ректифікованого з часткою 100%.

Дії "Укрспирту", які полягали у встановленні протягом 2017-го - першого півріччя 2018 року для покупців держпідприємства цін на спирт етиловий ректифікований на різному рівні, без прив'язки до обсягів закупівлі або інших обґрунтованих критеріїв, тобто дискримінаційним способом без об'єктивно виправданих причин, визнано зловживанням монопольним становищем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА