17:35 20.01.2020

Концесіонером морпорту "Херсон" обрано "Рісоіл-Херсон" - джерело

2 хв читати
Концесіонером морпорту "Херсон" обрано "Рісоіл-Херсон" - джерело

Переможцем конкурсу з передання в концесію майнового комплексу державного стивідора морського порту "Херсон" конкурсна комісія при Міністерстві інфраструктури України визнала ТОВ "Рісоіл-Херсон" (консорціум "Петро Ойл енд Кемікалс" і AT RISOIL, Грузія, Швейцарія), повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в галузі.

Від коментарів у міністерстві утрималися.

Заявки на участь у конкурсі з "Херсону" подали компанії Busserk Liman Isletme Loj (Туреччина), ТОВ "Спеціальна компанія "Морський порт Херсон" (консорціум "Аскет Шиппінг" і "Глобал-Грейн", Україна), ТОВ "Рісоіл-Херсон" (консорціум "Петро Ойл енд Кемікалс" і AT RISOIL, Грузія і Швейцарія), а також ТОВ "Укрморпорт" (Україна).

Про початок проведення конкурсів із пілотних проектів концесії в портовій галузі уряд оголосив 12 вересня 2019 року. З переможцем кожного конкурсу буде укладено договір, сторонами якого стануть Мінінфраструктури, АМПУ, компанія-переможець конкурсу, а також підприємство (SPV, т. зв. проектна компанія), яке буде створено і зареєстровано переможцем конкурсу в Україні для реалізації проекту.

ТЕО пілотних проектів було розроблено консорціумом міжнародних консультантів, сформовано ЄБРР і IFC. Під час підготовки ТЕО було проведено системний аналіз ринку, виконано фінансову, технічну, екологічну та юридичну експертизи. Крім того, відбулися зустрічі з потенційними вітчизняними та зарубіжними приватними партнерами з метою врахування їхніх пропозицій щодо реалізації проектів.

Конкурсні пропозиції на участь у конкурсі з "Ольвії" подали компанія QTerminals (Катар) і об'єднання ТОВ "Морське агентство "Пітерс" і ТОВ "Протті-газолін" (обидва - Миколаїв).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА