13:13 21.11.2019

Мінсоцполітики оскаржить відновлення Баженкова на посаді директора Фонду соцстрахування

2 хв читати
Мінсоцполітики оскаржить відновлення Баженкова на посаді директора Фонду соцстрахування

Міністерство соціальної політики України має намір оскаржити рішення Печерського районного суду Києва про поновлення Євгена Баженкова на посаді директора виконавчої дирекції Фонду соціального страхування.

"Ми готуємо апеляцію", - сказав заступник міністра соціальної політики Олег Коваль на брифінгу в четвер у Києві.

Він зазначив, що міністерство звернеться зі скаргою після того, як буде отримано повне рішення суду.

Баженкова було звільнено з вищезазначеної посади у середині 2018 року, але декілька тижнів тому Печерський суд відновив його та ухвалив виплатити середній заробіток за цей період у сумі 858 тис. грн.

У міністерстві також повідомили, що після звільнення Баженкова попереднє керівництво Мінсоцполітики звернулося до правоохоронних органів щодо відкриття кримінальних проваджень за фактом виведення з державної власності 71 об'єкта. За цими фактами було порушено два кримінальних провадження, у яких фігурує Баженков. Наразі ці справи об'єднано ще з третьою справою щодо діяльності Фонду соцстрахування.

"Мінсоцполітики за жодних обставин не співпрацюватиме з будь-якими особами, які мають стосунок як фігуранти до кримінальних проваджень, де йдеться не лише про зловживання, а й про розкрадання держмайна", - наголосив Коваль.

Як повідомлялося, заступник міністра соцполітики Олег Коваль у середу заявив, що ситуація, яка склалася у Фонді соціального страхування, "схожа на рейдерське захоплення", й обвинуватив Баженкова в незаконних діях із майном фонду за сприяння держреєстратора.

За інформацією Коваля держреєстратор незаконно в Єдиному державному реєстрі юридичних, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зазначив Баженкова керівником виконавчого Фонду соцiального страхування, незважаючи на те, що повноваження щодо відновлення або звільнення директорів виконавчого фонду належать правлінню Фонду соцстрахування.

Водночас прес-служба ФСС повідомила, що Печерський райсуд Києва від 8 листопада 2019 скасував постанову правління фонду від 15 травня 2018 року про звільнення Баженкова, його було відновлено на посаді 15 листопада 2019 року. Також у Фонді заявили, що припинили перерахування коштів для виплати матеріального забезпечення застрахованим особам у зв'язку з закінченням кошторисних призначень, які затвердив бюджет фонду за зазначеним напрямом.

Водночас Мінсоцполітики пізніше спростувало інформацію про те, що Фонд соцстрахування припинить виплати лікарняних і допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами.

У відомстві зазначили, що на сьогодні залишки на рахунку фонду становлять 429,4 млн грн, що є достатнім для здійснення необхідних виплат цього місяця. Більше того, надходження до Фонду формуються щодня зі сплати єдиного соціального внеску роботодавцями.

Крім того, 18 листопада Мінсоцполітики вже звернулося до Міністерства юстиції з проханням скасувати дії державного реєстратора щодо реєстрації Баженкова як директора виконавчої дирекції фонду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

Потрібно готуватися до обмежень електроенергії практично на все літо - радник прем'єра

Група Єрмака-Макфола представила новий план економічного тиску на РФ

"Укренерго" анонсує погодинні відключення е/е протягом доби, обленерго сподіваються уникнути графіків удень

ЕКА у квітні застрахувало 46 млн грн кредитних договорів, підтримавши 1,07 млрд грн експорту

ЕКА на тижні затвердить продукт страхування інвесткредитів

Дефіцит зовнішньої торгівлі України товарами в I кв.-2024 зріс на 10,4%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА