20:01 31.10.2019

ВР прийняла поправки до держбюджету-2019 з поправкою про фінансування метро на Виноградар

2 хв читати
ВР прийняла поправки до держбюджету-2019 з поправкою про фінансування метро на Виноградар

Верховна Рада на засіданні в четвер ухвалила в цілому законопроект №2283 зі змінами до державного бюджету на 2019 рік і спрямувала додатковий 1 млрд грн на фінансування державних шахт і виплат їхнім працівникам зарплати.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", поправки до держбюджету в другому читанні підтримав 291 народний депутат.

Водночас депутати підтримали поправку, яка передбачає фінансування будівництва вітки метро до столичного житлового масиву "Виноградар" за рахунок державного бюджету.

"Законопроект складається з кількох блоків: зміни, пов'язані з Кабінетом Міністрів, зміни, які виділяють додаткові кошти шахтарям і нашим військовим на передовій і поповнюють резервний фонд. Якщо у міста Києва все-таки є багато коштів на рахунках, і ви сьогодні дозволили їм не повертати до держбюджету ще додаткові кошти, то про шахтарів, військових і резервний фонд більше нікому потурбуватися, окрім нас", - прокоментувала міністр фінансів Оксана Маркарова.

Під час доопрацювання законопроекту до другого читання народні депутати запропонували 62 поправки, з яких 20 комітет рекомендував урахувати.

"Законопроект пропонує унормувати зарахування конфіскованих коштів до спецфонду, які на 1 жовтня надійшли обсягом 1,561 млрд грн, але не передбачені плановими показниками доходів держбюджету зі спрямування 524 млн грн на облаштування військових комісаріатів... і 1,36 1 млрд грн - Укравтодору", - пояснила з парламентської трибуни член комітету з питань бюджету Леся Забуранна (фракція "Слуга народу").

Окрім цього, законопроект передбачає перерозподіл коштів за деякими бюджетними програмами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА