19:23 31.10.2019

"Метінвест" достроково погасив ще частину боргу з передекспортного фінансування на $ 75 млн

2 хв читати
"Метінвест" достроково погасив ще частину боргу з передекспортного фінансування на $ 75 млн

Metinvest B.V. (Нідерланди), материнська компанія гірничо-металургійної групи "Метінвест", знизила заборгованість стосовно лінії передекспортного фінансування на $ 75 млн - до $ 406 млн, здійснивши дострокове погашення частини цього боргу.

Як наголошується в прес-релізі компанії в четвер, цей крок звільняє "Метінвест" від планових виплат суми основного боргу протягом наступних декількох місяців, що забезпечить більшу фінансову гнучкість групи в період зниження цін на сталь.

"Цей платіж є плановим використанням частини чистих надходжень від недавнього випуску облігацій, номінованих у двох валютах, який був здійснений з метою продовження термінів погашення єврооблігацій групи і отримав істотну підтримку з боку світової спільноти інвесторів і провідних європейських фінансових інститутів", - наголошується в прес- релізі.

Як повідомлялося, в квітні 2018 року "Метінвест" рефінансував заборгованість на суму $ 2,271 млрд, випустивши два транші облігацій на суму $ 1,592 млрд і отримавши кредитну лінію передекспортного фінансування на суму $ 765 млн. Це найбільший на сьогодні випуск єврооблігацій "Метінвесту" з найнижчим купоном і найдовшим терміном погашення. Це також найбільший випуск єврооблігацій в українському корпоративному секторі. Операція дістала істотну підтримку з боку світової спільноти інвесторів і провідних європейських фінансових інститутів. Спільними менеджерами угоди виступили Deutsche Bank, ING Bank (обидва - лондонські відділення), Natixis (Франція), а також UniCredit Bank (Німеччина).

"Метінвест" є вертикально-інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи знаходяться, переважно, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

США виділять понад $190 млн на підтримку енергосектору України протягом п'яти років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА