17:36 24.09.2019

Милованов анонсував старт роботи радників з приватизації для ОПЗ, "Краснолиманської", ОГХК, "Індару" і "Електроважмашу"

2 хв читати
Милованов анонсував старт роботи радників з приватизації для ОПЗ, "Краснолиманської", ОГХК, "Індару" і "Електроважмашу"

Кабінет Міністрів України має намір затвердити п'ять радників з "великої приватизації" - для ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ), ПрАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК), вугільної компанії "Краснолиманська", ДП "Завод "Електроважмаш" і ПрАТ "Індар", повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

"Зранку я пообіцяв розблокувати велику приватизацію через призначення радників з приватизації для п'яти компаній: Одеського припортового заводу, вугільної компанії "Краснолиманська", "Індару", заводу "Електроважмаш" та Об'єднаної гірничо-хімічної компанії. Зробив. Тільки що погодив подання Фонду держмайна на Кабінет Міністрів про це", - написав Милованов у соцмережі Facebook у вівторок.

Він уточнив, що залишилося кілька днів на інші погодження і рішення Кабміну, після чого радники зможуть розпочати роботу.

"Нарешті, сьогодні я розблокую п'ять радників з "великої" приватизації з Фонду держмайна. І подаю на уряд", - сказав Милованов під час Visa Cashless Forum у Києві вранці у вівторок.

Він також зазначив, що після ухвалення Верховною Радою закону про приватизацію до списку великих держпідприємств, що підлягають продажу, додасться ще 21 компанія.

"Доки ми тут з вами розмовляємо, мій заступник Павло Кухта відправив на погодження з приблизно 30 органами центральної влади 800 підприємств на приватизацію", - додав міністр.

Як повідомлялося, ФДМ провів конкурси з відбору інвестрадників для шести об'єктів з переліку підприємств "великої приватизації". Для продажу ОПЗ фонд відібрав Pericles Global Advisory, яка перемогла у складі консорціуму з White & Case LLP, Kinstellar, KPMG Ukraine та SARS Сapital.

"Конкорд Консалтинг" у складі консорціуму KPMG, "Бюро Маркуса", Redcliffe Partners став радником приватизації вугільної компанії "Краснолиманська", ПрАТ "Президент-готель" і ПрАТ "Індар". "Електроважмаш", згідно з результатами конкурсів, має готувати до приватизації "KMPG Україна" у складі консорціуму Baker McKenzie, Henniger Winkelmann Consulting, а "Об'єднану гірничо-хімічну компанію" (ОГХК) - "BDO корпоративні фінанси" у складі консорціуму Baker McKenzie, Baker Tilly Ukraine та Asset Expertise. Проте їхню роботу було заблоковано судовим рішенням.

Проект держбюджету на 2020 рік передбачає надходження в 5 млрд грн від приватизації.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА