13:05 07.06.2019

Насалик виступає за позачергове засідання ВР та розгляд "зеленого" тарифу для просьюмерів

2 хв читати
Насалик виступає за позачергове засідання ВР та розгляд "зеленого" тарифу для просьюмерів

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик підтримує необхідність проведення позачергового засідання Верховної Ради та розгляду на ньому законопроекту №10357, що передбачає гарантії, надання "зеленого" тарифу (ЗТ) власникам домашніх сонячних електростанцій (дСЕС), зокрема і наземних.

"Міністерство підтримує рішення комітету (щодо законопроекту №10357), але це рішення перебуває в компетенції Верховної Ради. Позачергове засідання було б доречним. І не лише для змін щодо індивідуальних СЕС, а також зміни щодо шахтарів (законопроект про модернізацію державної вугільної галузі - ІФ)", - сказав Насалик під час години запитань до уряду у ВР у п'ятницю.

Як повідомлялося, народні депутати Лев Підлісецький, Олександр Домбровський, Ольга Белькова, Олексій Рябчин 3 червня зареєстрували законопроект №10357, що узагальнює попередні версії законопроектів, які з'явилися в травні. Документ спрямований на надання гарантії отримання ЗТ для наземних дСЕС потужністю до 30 кВт.

Проблема надання ЗТ для наземних дСЕС (не лише для майбутніх, а й для вже побудованих) виникла після ухвалення закону про "зелені" аукціони для інвесторів відновлюваних джерел енергії "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії" (2712-VIII), опублікованого 21 травня.

Для домашніх СЕС закон увів нову умову отримання ЗТ - установлення станцій до 50 кВт на дахах, фасадах будівель та інших капітальних спорудах (раніше було - 30 кВт без обмеження місця розташування).

Комітет ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки 4 липня рекомендував парламенту включити до порядку денного, а також прийняти за основу та в цілому законопроект №10357. Парламент, у свою чергу, кілька разів намагався внести його до порядку денного, однак так і не зміг цього зробити.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА