19:33 24.05.2019

РФ прокачає з території Білорусі близько 1 млн т "брудної" нафти, з території Польщі - в 4 рази менше

3 хв читати
РФ прокачає з території Білорусі близько 1 млн т "брудної" нафти, з території Польщі - в 4 рази менше

Росія і Білорусь затвердили дорожню карту з витіснення некондиційної нафти з нафтопроводу "Дружба" в реверсному режимі на територію РФ, повідомив журналістам російський віце-прем'єр Дмитро Козак.

"Затверджено дорожню карту з витіснення з трубопроводу "Дружба" некондиційної нафти на територію РФ. Відповідні ємності підготовлені, є розуміння, куди ми її витиснемо, технологічна карта вчора ввечері остаточно узгоджена, ми вирішуємо цю проблему. Це реверсом назад, по тих же трубах, тільки на територію РФ. З території Білорусі до кордону з Польщею. Тут ми будемо її доводити до стандартних умов. Будемо з нею працювати, є механізми очищення цієї нафти", - сказав він.

"Це будуть резервуарні ємності, в яких можна розмістити такий обсяг. Є розуміння де, куди. Але по пам'яті точні адреси не назву", - додав віце-прем'єр.

За його словами, РФ прокачає з території Білорусі близько 1 млн тонн "брудної" нафти, з території Польщі - в 4 рази менше.

"З території України немає необхідності, там вже досягнуто всіх домовленостей, яким чином ми її там будемо зберігати", - уточнив Козак. "Але до кордону з Польщею ми, згідно із затвердженою дорожньою картою, очистимо трубу до 10 червня", - підкреслив він.

Окрім того Козак повідомив, що 3 червня Росія і Польща проведуть черговий раунд переговорів щодо "брудної" нафти. Розбіжності з Польщею, зокрема, пов'язані з оцінкою обсягів некондиційної нафти на її території, уточнив віце-прем'єр.

"Там є спірні питання, вони пов'язані з технологією зберігання цієї нафти, у нас є розбіжності за обсягом цієї нафти, тому що (зафіксовано - ІФ) надходження в трубопровід одного обсягу некондиційної нафти, а сьогодні нам пред'являється в кілька разів більше, оскільки вона вже була розбавлена за цей період кондиційною нафтою, самостійно, без нашого відома. Тому є відповідна дискусія", - пояснив Козак. "У таких випадках природно і зрозуміло, що ми будемо продовжувати (переговори - ІФ). Головне зрозуміло, що у нас є коридор у часі, до 10 червня ми в будь-якому випадку повинні зайнятися тією роботою, яку намітили з білоруською стороною. І до 10 червня, я впевнений, що ми домовимось з польськими партнерами, що робити з тією нафтою - її значно менше, ніж той обсяг, який знаходиться на території Білорусі", - продовжив він.

Віце-прем'єр зазначив, що з території Білорусі виведений такий обсяг нафти, який дозволить постачати кондиційну нафту на Мозирський НПЗ. "Труба очищена, потужності сьогодні вистачає", - сказав Козак.

У кінці квітня концерн "Белнефтехим" повідомив про постачання некондиційної нафти з РФ нафтопроводом "Дружба". Транзит нафти в Європу був припинений. Міненерго Росії підтвердило факт забруднення російської нафти діхлоретаном - токсичною речовиною, використовуваною як розчинник жирів і парафінів, який володіє сильними корозійними властивостями. Наразі робота експортного спрямування поступово нормалізується.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА