18:40 26.12.2018

Корпорація "Еталон" у 2019 р. планує розпочати серійний випуск 12-метрових автобусів із низькою підлогою

3 хв читати
Корпорація "Еталон" у 2019 р. планує розпочати серійний випуск 12-метрових автобусів із низькою підлогою

Корпорація "Еталон", один із провідних українських виробників автотранспортних засобів, у середині 2019 року має намір розпочати серійне виробництво нового низькопідлогового 12-метрового автобуса А12210 ("Астра") пасажиромісткістю понад 100 осіб., повідомив директор Чернігівського автозаводу, що входить до корпорації, Валерій Купцов.

"Перший зразок автобуса вже розроблено й вироблено. Він відповідає вимогам Євро-5 і пристосований для транспортування пасажирів в інвалідному візку. Він оснащений силовим агрегатом індійської Ashok Leyland потужністю 230 к. с.", - повідомив він на прес-конференції в середу.

В.Купцов додав, що, як очікується, протягом півроку завершиться підготовка виробництва та сертифікація, після чого автобус буде запущено в серійне виробництво.

"Сподіваємося, що ця модель стане базовою для цілої серії автобусів і тролейбусів, оскільки конструкція кузова дає змогу з мінімальним доопрацюванням розвивати модельний ряд", - зазначив він.

За словами директора Торгового дому "Еталон Авто" Вадима Шкарупіна, орієнтація корпорації на автобус такого класу продиктована, насамперед, параметрами реалізованої в Україні програми закупівлі автобусів і тролейбусів коштами Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

"Наскільки мені відомо, в рамках цієї програми планується закупити ще 400 тролейбусів і 300 автобусів (з яких 85% - це саме 12-метрові автобуси), тому й було прийнято рішення піти в цей сегмент", - зазначив він.

Як повідомив президент корпорації "Еталон" Володимир Бутко, ціна автобуса може становити $160 тис. (двигун Євро-5) і близько $170 тис. - із двигуном Євро-6.

"Ціна дуже конкурентна, враховуючи, що західні аналоги стартують від EUR200 тис.", - зазначив він.

За словами В.Купцова, з урахуванням планів виробництва і продажу 12-метрових автобусів ухвалено рішення розширити можливості фарбувального виробництва, побудувавши новий малярський комплекс. Він розрахований на фарбування 1 тис. автобусів на рік (80 машин на місяць).

"Якщо раніше нам вистачало наявних потужностей для фарбування 6-8-метрових автобусів, то для фарбування 12-метрових їх уже недостатньо, тому створюється новий малярський комплекс, обладнання для якого постачає турецька компанія, проектування здійснює українська", - уточнив В.Купцов агентству "Інтерфакс-Україна".

При цьому він не уточнив розмір планованих інвестицій у цей комплекс, проте повідомив, що їх розмір буде вдвічі-втричі більший, ніж вкладені в Чернігівський автозавод інвестиції у 2018 році (близько 7 млн грн).

Під час прес-конференції представники корпорації також повідомили, що поточного року розроблено ще кілька автобусів, зокрема сімейство А08117: автобус 2-го класу загальною місткістю 60 пасажирів при 40 для сидіння, автобус із можливістю перевезення пасажирів з обмеженими можливостями (58 пасажирів при 38 для сидіння), шкільний автобус (40 місць для сидіння), а також модифікація з можливістю перевезення школярів з обмеженими можливостями.

Крім того, вироблено прототипи й готуються до сертифікаційних випробувань вантажні автомобілі AL Guru (4х4) - повноприводний автомобіль, який може бути використаний у силових структурах.

"Пропозиції щодо нього направлено до Міністерства оборони, МНС, Держприкордонслужби та Національної гвардії", - повідомив директор Бориспільського автозаводу, що випускає вантажні авто, Сергій Желевський.

Крім цього, корпорація зберігає плани виходу на європейський ринок. Зокрема, в лютому 2019 року очікується сертифікація автобуса "Тюльпан" для цього ринку, а з другого кварталу - його продаж, зокрема в Польщі, Словаччині, Чехії.

Корпорація "Еталон" об'єднує 21 підприємство, зокрема два автозаводи (в Борисполі та Чернігові), а також завод "Український кардан", що випускає карданні вали, та Чернігівський ковальський завод. Основний напрям діяльності - автобусо- і машинобудування, складська логістика.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА