16:14 14.11.2018

Несвоєчасна сезонна заміна шин може бути підставою для відмови у страховій виплаті в разі ДТП

2 хв читати
Несвоєчасна сезонна заміна шин може бути підставою для відмови у страховій виплаті в разі ДТП

Несвоєчасна заміна шин на автотранспорті відповідно до сезону (зима, літо) може бути підставою для страхової компанії відмовити у виплаті в разі дорожньо-транспортної пригоди (ДТП), стверджують представники страхових компаній.

У коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" вони уточнили, що це стосується договорів добровільного страхування автотранспорту (КАСКО).

"Більшість страхових компаній при укладенні договору страхування автомобілів (КАСКО) вносять до нього необхідність заміни шин відповідно до сезону. Майже в усіх договорах визначено, що підставою для відмови у виплаті може бути, якщо страхувальник не ставився до застрахованого майна сумлінно та не зменшив ризик настання страхової події. Це можна інтерпретувати в такий спосіб: страхувальник знав про ризик, пов'язаний із настанням зимового періоду й можливим погіршенням погодних умов", - зазначив співрозмовник агентства.

За його словами, крім того, в деяких договорах страхових компаній з іноземним капіталом зазначено, що перехід на зимові шини має відбуватися з 15 жовтня.

Як повідомлялося, виробники автомобільних шин рекомендують змінити "взуття" для авто, коли середньодобова температура повітря становить нижче 7 градусів тепла. У зв'язку з тим, що зимові моделі гуми завдяки своїй конструкції краще утримують автомобіль на снігу, мокрій дорозі та в ожеледь, значно зменшується гальмівний шлях.

Тим часом будь-які вимоги щодо своєчасної зміни шин відповідно до сезону в українському законодавстві відсутні. У Правилах дорожнього руху "Технічний стан транспортних засобів та їх обладнання" лише міститься рекомендація: "В разі постійної експлуатації транспортного засобу на дорогах, на яких проїжджа частина слизька, рекомендується використовувати шини, що відповідають стану проїжджої частини".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА