15:10 30.10.2018

"Нафтогаз" розіслав усім контрагентам нові договори на постачання газу за спецзобов’язаннями

3 хв читати
"Нафтогаз" розіслав усім контрагентам нові договори на постачання газу за спецзобов’язаннями

НАК "Нафтогаз України" після оприлюднення у вівторок в газеті "Урядовий кур'єр" урядової постанови №867 від 19 жовтня 2018 року, якою затверджено нове положення про покладання на НАК спеціальних зобов'язань із постачання газу (ПСЗ), розіслала своїм контрагентам нові договори.

"Нафтогаз України" підготував і 30 жовтня електронною поштою розіслав нові договори (додаткові угоди) про постачання природного газу теплопостачальним підприємствам і договори купівлі-продажу природного газу постачальникам природного газу зі спеціальними обов'язками для потреб побутових споживачів і релігійних організацій", - зазначено в повідомленні компанії.

Для отримання номінацій на листопад теплопостачальним підприємствам необхідно якомога швидше підписати договори зі свого боку та передати їх на адресу компанії. НАК рекомендує для прискорення процесу за можливістю доставляти підписані документи особисто або кур'єром за адресою Київ, бул. Т. Шевченка, 23 к.к.304, 307.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів постановою №867 продовжив спеціальні зобов'язання "Нафтогазу" продавати природний газ для населення, релігійних організацій та виробників теплової енергії до 1 травня 2020 року.

Кабмін також переглянув формулу розрахунку ціни для продажу газу за ПСО, взявши за основу середньоарифметичну ціну продажу/поставки газу НАК промисловим споживачам за липень-вересень поточного року в розмірі 8981 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ і витрат на транспортування та постачання). До цієї ціни застосовується понижувальний коефіцієнт 0,6943 для розрахунку ціни на газ для населення і тепловиків з 1 листопада 2018 року до 30 квітня 2019 року та коефіцієнт 0,8 – для розрахунку ціни на газ з 1 травня 2019 року.

Раніше прем'єр розрахував та озвучив кінцеву ціну для населення і тепловиків (із ПДВ і витратами на транспортування та постачання) на найближчий опалювальний сезон у розмірі 8550 грн за 1 тис. куб. м. За збереження через рік тарифів на транспортування і постачання на наявному рівні, кінцева ціна на газ для населення і ТКЕ наблизиться до 10 тис. грн.

Обов'язок постачати газ населенню і тепловикам зберігся за газзбутами, яким НАК до 1 травня 2020 року не має права відмовити в задоволенні заявки за умови дотримання ними низки умов.

У свою чергу оператори газорозподільних мереж (облгази) мають до 15 грудня 2018 року подати Мінфіну інформацію про кожного побутового споживача (ПІБ, його ідентифікаційний податковий номер і номер паспорта, вид об'єкта, поштова адреса, ЕІС-код споживача та реквізити укладеного з побутовим споживачем договору розподілу газу). "Нафтогаз" має отримати ці дані від Мінфіну до 20 грудня 2018 року.

У разі подання облгазом недостовірної або неповної інформації Мінфін не надасть йому довідки, без наявності якої НАК може відмовити в заявці на купівлю газу.

У свою чергу тепловики за наявності боргів перед НАК зможуть отримувати газ за PSO лише після укладання договору про реструктуризацію боргу та за наявності графіка його погашення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінсільгосп США прогнозує скорочення врожаю пшениці в Україні у 2024р на 8,7% і кукурудзи на 12,9%

Феросплавні заводи розглядають можливість запуску підприємств після простою з жовтня 2023 року

НБУ в п'ятницю опустив офіційний курс гривні ще на 17 коп. - до 39,72 грн/$1

Акціонери ПФТС схвалили і збільшення СК вдвічі, і можливу здачу ліцензії, біржа розраховує на діалог з регулятором

Кабмін виділив майже 7,2 млрд грн на відновлення енергосистеми України - Шмигаль

Інфляція в Україні у квітні 2024 р. знизилася до 0,2%, у річному виразі збереглася на рівні 3,2% - Держстат

Шмигаль: Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, іще раз закликаю до економії

Для бізнесу та промисловості Києва з 18:00 п'ятниці до 07:00 суботи запроваджуються обмеження споживання електроенергії

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА