16:00 10.10.2018

Івано-Франківськ, Київ та Вінниця стали лідерами рейтингу прозорості інвестиційного сектора - TI Україна

2 хв читати
Івано-Франківськ, Київ та Вінниця стали лідерами рейтингу прозорості інвестиційного сектора - TI Україна

Українські міста Івано-Франківськ, Київ та Вінниця стали лідерами рейтингу прозорості інвестиційного сектора, свідчать результати аналізу організації Transparency International Україна.

"Ми аналізували сайти міськрад, наскільки вони прозорі та зрозумілі... сайти і запити на публічну інформацію, і були наші основні джерела інформації", - сказав представник Transparency International, координатор програми "Прозорі міста" Анатолій Котов на презентації рейтингу в середу в Києві.

Згідно з даними рейтингу прозорості інвестиційного сектора, в першій п'ятірці міст із високим показником прозорості - Івано-Франківськ, який набрав 15 із 20 максимальних балів, друге місце посів Київ (12,7 бала), далі - Вінниця (12 балів), Львів (10,75 бала) і Біла Церква (10,7 бала).

Серед аутсайдерів - м. Вишневе (0,75 бала), Стрий (1 бал), Нововолинськ (1 бал), Нова Каховка (1 бал), Куп’янськ (1 бал) і Полтава (1,2 бала).

Крім того, сім міст не надали відповіді на публічну інформацію.

Загалом було визначено 17 індикаторів, частина з яких стосувалася регуляторної політики, роботи з інвесторами, кредитного рейтингу міста, підтримки розвитку підприємництва.

Найбільш часті зауваження стосувалися відсутності підключення міста до платформи, яка допомагає відкрити власний бізнес, і надання бізнес-кейсів, відсутності електронних аукціонів для продажу прав на розміщення сезонної торгівлі, відсутність переліку чинних регуляторних актів на Єдиному державному порталі відкритих даних тощо.

Моніторинг та аналіз тривали з 1 липня 2017 року по 1 липня 2018 року у рамках проекту "Прозорість і доброчесність публічного сектору", який реалізується Програмою розвитку ООН в Україні та фінансується Міністерством закордонних справ Данії. Було проаналізовано дані щодо 100 міст України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА