14:37 01.09.2018

Порошенко: Україна у 1-му півріччі 2018 р. експортувала в ЄС товарів і послуг на $11,2 млрд

1 хв читати
Порошенко: Україна у 1-му півріччі 2018 р. експортувала в ЄС товарів і послуг на $11,2 млрд

Президент України Петро Порошенко відзначає досягнення країни за рік дії Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом – за цей період країни ЄС стали найбільшим торговим партнером Української держави.

"Рівно рік тому в повному обсязі набула чинності Угода про асоціацію між Україною та ЄС. (...) Перші результати вже є. Сьогодні країни Європейського Союзу стали найбільшим торговим партнером України, частка ЄС у зовнішній торгівлі України досягла 42%. За перше півріччя цього року ми експортували до ЄС товарів і послуг на 11,2 млрд доларів США, що майже на 2 млрд доларів США більше аналогічного періоду минулого року", – написав П.Порошенко на своїй сторінці у Фейсбуці в суботу.

Глава держави запевнив, що Україна і надалі буде поглиблювати не тільки торговельно-економічну, а й секторальну та політичну інтеграцію України в ЄС.

"Наше завдання – довести цю справу до кінця, забезпечити повноправне членство України в Європейському Союзі. Як президент буду докладати для цього максимум зусиль. Як і обіцяв, внесу до Верховної Ради законопроект про закріплення в Конституції України нашого курсу на вступ до ЄС і НАТО", – наголосив він.

П.Порошенко також подякував проєвропейській парламентській більшості, уряду і громадянському суспільству за активні зусилля щодо імплементації Угоди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

США виділять понад $190 млн на підтримку енергосектору України протягом п'яти років

Рада викликала керівника БЕБ

"Укренерго" обмежить промспоживачів і бізнес із 18:00 до 23:00, не виключає можливості аварійних відключень населення

Енергетики повернули світло понад 50 тис. абонентам, відключеним унаслідок повітряної атаки РФ уранці середи - Міненерго

Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА