13:39 09.08.2018

Маркетплейси Rozetka і EVO об'єднаються

2 хв читати
Маркетплейси Rozetka і EVO об'єднаються

Інтернет-супермаркет Rozetka і група компаній EVO планують об'єднатися, повідомив на своїй сторінці у Facebook засновник і співвласник ТОВ "Розетка.УА" Владислав Чечоткін.

"У результаті планованої угоди Rozetka викупить частку Naspers у групі компаній EVO. Частка засновників EVO трансформується в частку в об'єднаній компанії. Всі наявні проекти продовжать свою роботу, а операційне управління бізнесами залишиться незмінним", - зазначив він із посиланням на прес-службу EVO.

За його словами, об'єднана компанія продовжить активно розвивати напрям маркетплейсів, що дасть змогу малим і середнім українським підприємцям продавати товари через сайти об'єднаної компанії.

Надалі, завдяки логістиці Rozetka, споживачі отримають оперативнішу доставку товарів від підприємців-продавців маркетплейсів.

"Ми віримо, що синергія логістичної інфраструктури, IT-інфраструктури та співпраці з десятками тисяч підприємців дасть змогу побудувати одну з найкорисніших компаній у житті кожного українця", - прокоментував ініціативу В.Чечоткін.

Закриття угоди відбудеться після дозволу Антимонопольного комітету на концентрацію в Україні.

Rozetka заснована в 2005 році в Києві як онлайн-магазин електроніки та побутової техніки. Згодом компанія трансформувалася в мультикатегорійний онлайн-супермаркет.

ТОВ "Розетка.УА" в 2017 році збільшило виручку на 24,5% - до 6 млрд грн, а її чистий прибуток зріс на 9,3% - до 8,91 млн грн.

Улітку 2017 року інвестиційна компанія Horizon Capital, один із лідерів ринку private equity в Україні, повідомила про купівлю міноритарного пакета акцій Rozetka.ua в Ірини та Владислава Чечоткіних, проте розмір цього пакета не розголошувався.

Основний бізнес EVO - маркетплейси. Проекти групи працюють в Україні, Білорусі, Росії, Казахстані.

У травні 2016 року електронний майданчик Prom.ua було реорганізовано в групу компаній EVO.

Група реалізує B2C, B2B, B2G і C2C проекти в інтернеті. Так, у рамках EVO розвиваються такі проекти, як Prom.ua, Satu.kz, Deal.by, Bigl.ua, Zakupki.Prom.ua, Crafta.ua, Kabanchik.ua, "Вчасно", Shafa.ua.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА