17:11 11.07.2018

Порошенко проти скорочення відділень "Укрпошти" в селах

3 хв читати
Порошенко проти скорочення відділень "Укрпошти" в селах

 Президент України Петро Порошенко відреагував на звернення громадян щодо скорочення відділень "Укрпошти" в сільській місцевості, а також стосовно припинення надання послуги з виплати пенсій через відділення "Укрпошти" в разі, якщо регульовані державою тарифи на це не буде підвищено, закликавши утриматися від таких кроків і виробити більш прийнятний варіант.

"Глава держави наголосив на неприйнятності таких рішень під час наради з міністром соціальної політики Андрієм Ревою, міністром інфраструктури Володимиром Омеляном, в. о. гендиректора ПАТ "Укрпошта" Ігорем Смілянським і головою правління Пенсійного фонду Олексієм Зарудним", - повідомляє в середу прес-служба глави української держави.

П.Порошенко зазначив, що можливе скорочення відділень "Укрпошти" викликає серйозне занепокоєння тих, хто проживає в сільській місцевості. "Їм стало відомо про плани скоротити відділення "Укрпошти" в селах, що вони вважають і я хочу підтримати їх, є категорично неприйнятним. Державні підприємства мають виконувати певні соціальні функції", - наголосив президент.

Він додав, що навіть недержавні підприємства мають соціальну відповідальність. "Коли ми залишаємо людей сам на сам без важливої послуги - це неприйнятно і не може робитися в односторонньому порядку", - наголосив глава держави.

Друга проблема, яка викликає занепокоєння, - забезпечення пенсіонерів пенсіями через відділення "Укрпошти". "Також з’явилась інформація про те, що відбудеться суттєве подорожчання цих послуг, що або збільшить дефіцит Пенсійного фонду, або зменшить виплати пенсій. Я залюбки підтримаю будь-які ініціативи, що підвищують ефективність діяльності державних підприємств, але вважаю категорично неприйнятним, коли ми виймаємо останні копійки з кишені пенсіонера і за цей рахунок, і таким чином забезпечуємо виконання планових показників прибутковості", - зазначив П.Порошенко.

Глава держави наголосив, що підтримує ініціативи щодо залучення нових сучасних методів роботи, таких як інтернет-торгівля, і щодо послуг, де "Укрпошта" є монополістом.

"(Але - ІФ) це не може відбуватися за рахунок пониження соціальних стандартів людей, насамперед тих, хто проживає на селі. І не може відбуватися за рахунок пенсіонерів. Неприйнятно. Ми маємо опрацювати іншу модель, і до того, як іншу модель буде опрацьовано, подано уряду й затверджено ним, наполегливо рекомендую вам утриматися від скорочення мережі в селах, залишаючи людей сам на сам, і спільно знайти позицію з Пенсійним фондом", - наголосив П.Порошенко.

Глава держави зазначив, що в ситуації, яка склалася, "має бути знайдений той компроміс, який дасть змогу ефективно продовжити функціонувати системі, доки не буде створено ефективну альтернативу".

"Сьогодні ми з вами говоримо про захист інтересів людей – це, насамперед, має робити влада. І знайти ту оптимальну модель, яка дозволить нам забезпечити ефективне функціонування державного підприємства", - сказав президент.

П.Порошенко також повідомив, що днями направив відповідного листа до Кабінету Міністрів і закликав міністрів підтримати його позицію на засіданні уряду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА