13:10 05.07.2018

МЕРТ здійснить антидемпінгове розслідування імпорту цементу з РФ, Білорусі, Молдови

2 хв читати
МЕРТ здійснить антидемпінгове розслідування імпорту цементу з РФ, Білорусі, Молдови

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) порушила антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну цементу походженням із РФ, Білорусі та Молдови.

Згідно з повідомленням у газеті "Урядовий кур'єр", комісія 2 липня розглянула скаргу ПрАТ "Дікергофф Цемент Україна", ПрАТ "ХайдельбергЦемент Україна", ПАТ "Подільський Цемент" за підтримки ПрАТ "Івано-Франківськцемент".

"У скарзі наведено достатньо обґрунтованих доказів, на підставі яких можна вважати, що імпорт в Україну цементу походженням із РФ, Республіки Білорусь та Республіки Молдова міг здійснюватися за демпінговими цінами", - йдеться в повідомленні.

Згідно з матеріалами скарги, в 2015-2017 рр. відбулося значне зростання обсягу демпінгового імпорту: в абсолютних показниках - на 278%, щодо споживання - на 229%, щодо виробництва - на 248%.

"Ціни демпінгового імпорту були значно нижчі за ціни заявника, демпінговий імпорт перешкоджав зростанню цін заявника, що було за відсутності демпінгового імпорту, в результаті демпінговий імпорт призвів до зниження цін заявника", - наведено в повідомленні аргументи скарги.

Зазначені українські цементники за цей час погіршили показники виробництва фактично на 3%, виробничі потужності зросли на 1%, тоді як їх використання скоротилося на 4%, обсяг продажу на внутрішньому ринку впав на 4%, запаси на складах зросли на 8%. Частка заявників на внутрішньому ринку знизилася на 18%.

Українські цементники побоюються, що за подальшого зростання собівартості виробництва та вимушеного зниження відпускних цін надходження від реалізації товару на внутрішньому ринку впадуть майже до "нуля" (2,5% проти результатів 2015 року).

"Фінансовий результат від продажу цементу на внутрішньому ринку фактично зріс на 180%, але зростання відбулося переважно за рахунок збільшення надходжень у 2016 році (150%). У 2017 році темпи зростання надходжень суттєво знизилися і становили лише 12%... Коефіцієнт ліквідності фактично впав на 25%, а потенційно - на 27%", - стверджують виробники.

Проведення антидемпінгового розслідування доручено Мінекономрозвитку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА