15:34 15.06.2018

Рада НБУ затвердила Холода заступником голови центробанку і Рожкову першим замом

2 хв читати
Рада НБУ затвердила Холода заступником голови центробанку і Рожкову першим замом

Рада Національного банку України (НБУ) на позачерговому засіданні в п'ятницю затвердила призначення заступником голови центробанку Сергія Холода і першим заступником - Катерину Рожкову, повідомляється на сайті НБУ.

С.Холод відповідатиме за блок "Платіжні системи і грошовий обіг", К.Рожкова продовжить курирувати напрямок "пруденційного нагляду".

"Я ціную професіоналізм і незалежність К.Рожкової. За роки роботи в Національному банку вона зарекомендувала себе висококваліфікованим топ-менеджером, який приймає на себе відповідальність, в тому числі в проектах державної ваги, є лідером і бездоганним авторитетом для колег і ринку, має визнання міжнародних партнерів. Вона успішно завершила очищення банківської системи і забезпечила реалізацію ряду стратегічних проектів. Це створило надійний фундамент для перезавантаження банківського сектора і посилення його ролі в підтримці економічного зростання та фінансової стабільності", - цитується в повідомленні голова НБУ Яків Смолій.

Коментуючи призначення С.Холода, глава центробанку зазначив, що той є найбільш вдалою кандидатурою, яка допоможе Нацбанку втілити амбітні завдання щодо масштабної перебудови в країні сashless economy, перезавантаження системи електронних платежів центробанку, вивчення нових можливостей в грошовій сфері.

"Як виходець з Нацбанку. С.Холод добре знає і розуміє природу його діяльності. Він поєднує досвід побудови і розвитку системи електронних платежів центробанку і одночасно знання потреб учасників банківського сектора зсередини. Його повернення в НБУ привнесе нове стратегічне бачення інноваційного розвитку центрального банку і банківського сектору", - сказав Я.Смолій.

У повідомленні також зазначається, що С.Холод успішно пройшов спеціальну перевірку, а також, відповідно до встановлених вимог і процедур, оприлюднив декларацію про доходи за 2017 рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА