16:05 08.05.2018

"Нафтогаз" скасував тендер на супровід анбандлінгу через неможливість переоформлення угоди на транзит

2 хв читати
"Нафтогаз" скасував тендер на супровід анбандлінгу через неможливість переоформлення угоди на транзит

НАК "Нафтогаз України" скасував тендер на послуги з управління проектом трансформації своїх сфер діяльності, включаючи супровід поділу діяльності з транспортування і зберігання газу, очікуваною вартістю до 168 млн грн.

Згідно з повідомленням НАК в ProZorro, це пов'язано з рішенням Стокгольмського арбітражу, який не затвердив можливість перекладу транзитної угоди з "Газпромом" на іншого оператора.

"Відділення діяльності з транспортування природного газу за моделлю ownership unbundling, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України №496 від 1 липня 2016 року, і реалізація моделі відділення independent system operator неможливі до закінчення терміну угоди", - йдеться в документі.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 9 листопада 2016 року вирішила створити ПАТ "Магістральні газопроводи України" в рамках поділу НАК "Нафтогаз України" за напрямками діяльності. В середині червня 2017 року Кабмін затвердив перелік і план передачі матеріальних активів газотранспортної системи від "Укртрансгазу" в "МГУ".

За рішенням уряду, майно, що використовується наразі "Укртрансгазом" для транспортування газу, повинно бути передано "МГУ" протягом 30 днів з моменту набуття чинності остаточного рішення Стокгольмського арбітражу в спорі між "Нафтогазом України" і російським "Газпромом" щодо транзитної угоди.

На думку глави НАК Андрія Коболєва, необхідно змінити раніше прийняту Кабінетом Міністрів модель анбандлінгу "Нафтогазу". За його словами, з урахуванням рішення Стокгольмського арбітражу, згідно з яким "Нафтогаз" у найближчі два роки буде отримувати гроші від транзиту через ГТС України 110 млрд куб. м російського газу незалежно від фактичних обсягів транспортування, раніше прийняту модель анбандлінгу слід скоригувати.

Колізію з анбандлінгом НАК має розглянути Координаційна рада з питань проведення реформ в паливно-енергетичному комплексі (КСТЕК) при Кабінеті Міністрів України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА