15:19 09.03.2018

Uber може продати операції в Південно-Східній Азії регіональному конкуренту Grab

2 хв читати
Uber може продати операції в Південно-Східній Азії регіональному конкуренту Grab

Uber Technologies Inc. домовилася про продаж основної частини операцій у Південно-Східній Азії своєму конкуренту в цьому регіоні - Grab Inc., пише газета The Wall Street Journal із посиланням на обізнані джерела.

За словами джерел, у рамках підготовлюваної угоди Uber отримає приблизно 30-відсоткову частку в Grab.

Сторони надалі працюють над умовами угоди, і в результаті частка Uber у Grab може виявитися менш значною, повідомило одне з джерел.

Угода може дещо ослабити тиск на фінанси Uber на тлі планів головного виконавчого директора Uber Дари Хосровшахі провести IPO компанії в 2019 році. У 2017 році компанія зафіксувала чистий збиток у $4,46 млрд за виручки $7,36 млрд.

Джерела зазначають, що Uber витрачала щорічно близько $200 млн, прагнучи потіснити Grab та ще одного азіатського конкурента PT Go-Jek Indonesia, який нещодавно залучив фінансування у розмірі понад $1 млрд, зокрема у KKR & Co. та Tencent Holdings Ltd.

Під час візиту до Нью-Делі минулого місяця Д.Хосровшахі заявив, що компанія продовжить боротися за частку ринку в Південно-Східній Азії, незважаючи на великі збитки в цьому регіоні. Раніше він повідомив, що Uber інвестувала сотні мільйонів доларів у регіон, відзначивши при цьому складність конкуренції з місцевими компаніями.

Згідно з оцінками Alphabet і сінгапурського держінвестфонду Temasek, обсяг ринку таксі Південно-Східної Азії до 2025 року збільшиться більш ніж уп'ятеро - до $13,1 млрд порівняно з рівнем 2015 року ($2,5 млрд).

У той час як Uber зазначає складнощів у відносинах із регуляторами в усьому світі, Grab тісно працює з владою і краще розуміє місцеві звички.

Кількість активних клієнтів Grab у регіоні більша, ніж у Uber, свідчать дані аналітичної компанії App Annie. Оцінки іншої компанії - Bain - також свідчать про те, що користувачі сервісів у Південно-Східній Азії віддають перевагу швидше Grab, ніж Uber.

Uber - міжнародна технологічна компанія, що розробляє мобільні сервіси з виклику автомобілів із персональним водієм. Компанія надає послуги приблизно в 610 містах більш ніж у 70 країнах. На території СНД Uber є в Росії (16 міст, зокрема Москва, Санкт-Петербург, Єкатеринбург, Казань, Новосибірськ, Ростов-на-Дону, Сочі, Краснодар, Нижній Новгород та Уфа), Білорусі (Мінськ), Азербайджані (Баку), Казахстані (Астана) та Україні (Київ).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА