16:07 12.01.2018

Лоу-кост WizzAir у 2017 р. збільшив перевезення на українських рейсах майже на 80%

3 хв читати
Лоу-кост WizzAir у 2017 р. збільшив перевезення на українських рейсах майже на 80%

Угорська лоу-кост авіакомпанія WizzAir в 2017 році перевезла до/з Києва та Львова на своїх рейсах понад 740 тис. пасажирів, що на 79% більше, ніж у 2016 році, повідомляється в прес-релізі компанії.

"Перший міжнародний рейс WizzAir вилетів з Києва до Лондона в 2008 році. З того часу компанія залишається вірною українським пасажирам, пропонуючи дедалі більше цікавих можливостей, здатних задовольнити їхній попит. Авіакомпанія сприяла розвитку місцевого ринку праці в сферах авіації і туризму, а також створення 560 робочих місць у суміжних галузях", - наголошується в повідомленні.

Компанія нагадує, що другий літак було надано WizzAir в Києві в серпні 2017 року, третій поповнить флот авіакомпанії навесні 2018 року. Завдяки відновленню перельотів з Харкова в 2018 році і запуску восьми нових рейсів протягом року, компанія запропонує своїм пасажирам 29 лоу-кост маршрутів з України до 10 країн.

"У цьому році компанія надасть 1,1 млн місць на своїх українських рейсах, які вже перебувають у продажу. Такий показник становить 89-відсоткове зростання порівняно з попереднім роком", - наголошується в прес-релізі.

Загалом у 2017 році Wizz Air перевезла понад 28 млн пасажирів на своїх лоу-кост маршрутах, що майже на 24% більше, ніж у 2016 році. Флот авіакомпанії поповнився 14 новими літаками, серед яких 13 Airbus A321 і один Airbus A320. Таким чином, загальна чисельність авіапарку WizzAir становить 88 авіалайнерів. З додаванням нових літаків було створено 600 додаткових робочих місць, безпосередньо пов'язаних з авіакомпанією. Бази авіакомпанії розташовані в 27 аеропортах у 15 країнах, зокрема дві нещодавно відкриті бази в Лондоні Лутон (Великобританія) та Варні (Болгарія).

За минулий рік WizzAir розширила мережу своїх маршрутів, додавши сім аеропортів і понад 100 нових рейсів. У результаті, маршрутна мережа авіакомпанії складається з майже 600 маршрутів за 145 напрямками до 44 країн.

"Ще одним важливим досягненням стало розміщення найбільшого в історії компанії замовлення на 146 нових літаків сімейства A320neo. Після схвалення з боку акціонерів WizzAir, у результаті нової угоди з Airbus кількість невиконаних замовлень на авіалайнери становить 282. Поставка нових повітряних суден здійснюватиметься до кінця 2026 року і надасть можливість авіакомпанії продовжити зростання і оновити свій авіапарк", - зазначено в повідомленні.

За словами генерального директора компанії Джозефа Вараді, наведеними у прес-релізі, 2017 рік став для WizzAir роком активного розвитку.

"Ми продовжимо наше стабільне і послідовне зростання, щоб пропонувати нашим клієнтам ще більше можливостей як в Європі, так і за її межами", - констатував він.

WizzAir, найбільший лоу-кост перевізник в Центральній і Східній Європі, пропонує рейси більш ніж за 600 маршрутами з 28 баз, поєднуючи 145 напрямків у 44 країнах. Флот авіакомпанії складається з 88 літаків Airbus A320 і A321. Команда складається з близько 3,5 тис. осіб.

Акції WizzAir котируються на Лондонській фондовій біржі під тікером "WIZZ" та включені до індексу FTSE 250 і FTSE All-Share Indices. Авіакомпанія пройшла аудит на відповідність сучасним вимогам експлуатаційної безпеки IOSA (IATA Operational Safety Audit).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА