19:24 20.12.2017

Податкова реформа в США вдарить по американських підрозділах зарубіжних страховиків

2 хв читати
Податкова реформа в США вдарить по американських підрозділах зарубіжних страховиків

Жертвами масштабної податкової реформи, яка, як очікується, буде остаточно схвалена в США вже на цьому тижні, ймовірно, стануть міжнародні страхові компанії, що працюють на американському ринку, в тому числі страховий ринок Lloyds of London.

Реформа передбачає різке скорочення податку на прибуток корпорацій - до 21% з 35%, проте, як показує ситуація із зарубіжними страховиками, може стати покаранням для деяких секторів, пише газета Financial Times.

Законопроект про податкову реформу передбачає введення з наступного року 5% -го податку на страхові премії, які американські підрозділи зарубіжних страховиків платять материнським компаніям.

З 2019 року передбачається збільшення цього податку до 10%, з 2026 року - до 12,5%.

Зарубіжні страховики вважають, що податкова реформа зробить їх жертвами протекціонізму, простежуваного в концепції президента США Дональда Трампа "Америка перш за все" (America First).

Реформа підвищить податкові зобов'язання зарубіжних страховиків в США і змусить їх перекласти свої витрати на американських споживачів, збільшивши страхові премії в цілому на кілька мільярдів доларів на рік.

Згідно з різними оцінками, проведених Асоціацією страхових і перестрахувальних компаній Бермудських островів, підвищення обсягу страхових премій внаслідок реформи складе від $ 5 до $ 20 млрд на рік.

"Це дуже різка зміна, - зазначає президент асоціації Бредлі Кедінг. - У виграші від цієї реформи залишаться американські страховики, а американські споживачі будуть в програші".

Американські компанії страхової сфери, включаючи Allstate, Berkshire Hathaway і Travelers, неодноразово скаржилися на те, що їх зарубіжні конкуренти, що працюють в США, особливо зареєстровані на Бермудських островах компанії, мають незаслужену податкову перевагу.

Коаліція американських страхових компаній сподівається, що податкова реформа, яка  готується, "допоможе закрити лазівку в податковому законодавстві, яка дозволяла несправедливо переносити за кордон прибутки страховиків і робочі місця".

Представники страхової галузі в Лондоні відзначають, що податкова реформа в США "обмежить обсяг доступного капіталу і призведе до підйому цін" в секторі.

Голова комітету з доходів і видатків Палати представників Конгресу США Кевін Бреді дав іноземним страховикам деяку надію, заявивши, що готовий вислухати їхні сумніви і в майбутньому виступити за внесення коригувань до законодавства.

"Ми готові дати бізнесу можливість проаналізувати новий підхід до податків, вислухати його відгуки, що ми і будемо робити", - заявив К.Бреді у відповідь на питання FT.

Палата представників у середу проведе повторне голосування по законопроекту про податкову реформу, який отримав напередодні підтримку Сенату. Після схвалення в Конгресі документ буде направлений на підпис президенту США Дональду Трампу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА