08:11 17.11.2017

OPIC розглядає питання надання кредиту на $150 млн і страхування на $320 млн для будівництва EuroCape великої ВЕС в Україні

2 хв читати
OPIC розглядає питання надання кредиту на $150 млн і страхування на $320 млн для будівництва EuroCape великої ВЕС в Україні

Фінансова установа уряду США OPIC розглядає питання надання кредиту на $150 млн і страхування, перестрахування на суму до $320 млн для будівництва компанією EuroCape великої вітряної електростанції (ВЕС) у Запорізькій області, повідомляється на сайті OPIC.

Загальна вартість будівництва ВЕС - EUR466 млн ($560 млн).

Як зазначається в описанні проекту, передбачається, що Apollo Global Management LLC для його реалізації надасть мезонінний кредит на EUR200 млн. Крім того, компанія LongWing Energy S.C.A. інвестує в проект до EUR84 млн (ця цифра може містити до EUR34 млн інвестицій від General Electric Company).

У свою чергу OPIC у рамках проекту може надати кредит на суму до $150 млн. Крім того, американська фінустанова застрахує кредит на суму до $225 млн для Apollo, а також відсотки за цим кредитом на суму до $50 млн.

Згідно з повідомленням, у рамках проекту страхування інвестицій LongWing в обсязі до $81 млн забезпечать Liberty MutualInsurance Europe Ltd і Indian Harbor Insurance Company (XL Catlin). У свою чергу OPIC перестрахує такі інвестиції LongWing на суму до $45 млн.

Передбачається, що 62 вітроустановки для будівництва ВЕС поставить General Electric, вона також забезпечить їх подальше обслуговування. Встановлена потужність першої черги ВЕС - 225 МВт, у подальшому вона може бути розширена до 500 МВт.

Однією з ризикових сторін проекту OPIC відзначає важливість локації для багатьох видів птахів і кажанів, а також деякі прогалини у вивченні цього аспекту впливу майбутньої ВЕС на довкілля.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

Потрібно готуватися до обмежень електроенергії практично на все літо - радник прем'єра

Група Єрмака-Макфола представила новий план економічного тиску на РФ

"Укренерго" анонсує погодинні відключення е/е протягом доби, обленерго сподіваються уникнути графіків удень

ЕКА у квітні застрахувало 46 млн грн кредитних договорів, підтримавши 1,07 млрд грн експорту

ЕКА на тижні затвердить продукт страхування інвесткредитів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА